5 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:42

Barcelona i la seva àrea metropolitana llancen un pla d’ajudes per a renovar la flota

La mesura, que s'aplicarà fins a l'any 2023, oferirà subvencions a autònoms que oscil·laran entre els 1.500 i els 3.500 euros
AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat la primera línia de subvencions dirigides a autònoms que operen a l’àrea metropolitana de Barcelona amb l’objectiu de renovar el parc mòbil dedicat al transport i distribució de mercaderies. L’acord, aprovat pel Consell Metropolità, brindarà ajudes econòmiques perquè els vehicles més antics i més contaminants puguin adaptar-se a la nova regulació de la zona de baixes emissions (ZBE) de la Ciutat Comtal.

Centrada en els treballadors autònoms, la mesura oferirà finançament en la compra de qualsevol vehicle que la seva activitat professional estigui relacionada amb el sector del transport o la distribució urbana de mercaderies. Cal destacar que l’import de la dotació econòmica variarà en funció del vehicle i de les seves característiques. Més concretament, les subvencions oscil·laran entre els 1.500 euros (si es tracta d’una bicicleta de càrrega) i els 3.500 euros (si es tracta d’una furgoneta 100% elèctrica). Així mateix, els vehicles subvencionables hauran de ser nous i estar matriculats.

Es renovaran entre 400 i 600 vehicles a l’any, segons les previsions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

La mesura, que forma part del nou pla de mesures sostenibles d’AMB 2020-2023, destinarà 1,2 milions d’euros cada any a aquest projecte d’índole ambiental. Des de la institució pública calculen que l’ajuda permetrà que cada any es renovin de 400 a 600 vehicles. Autoritzat fins a 2023, es distribuiran en diferents convocatòries repartides durant l’any i aspiren a complir amb les demandes de transportistes i carregadors sobre la necessitat de crear un paquet de suport econòmic per a renovar flotes.

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat d’AMB, Antoni Poveda, ha destacat el gran canvi que suposarà aquest pla. “Som conscients que el sector del transport de mercaderies ha de fer un esforç, durant els pròxims anys, per a renovar el seu parc amb vehicles de baixes emissions i preveure noves estratègies de distribució”, ha apuntat.