22 de octubre de 2021 | Actualizado 17:03

El port de Barcelona aprova la reforma de l’edifici ASTA per 19,6 milions d’euros

Se situaran en el complex remodelat servidors de l'autoritat portuària, parc mòbil i dependències de la policia portuària, entre altres
Render del futur edifici ASTA una vegada estiguin finalitzats els treballs de remodelació | Port de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha licitat les obres del nou edifici Asta, situat a la Ronda del Port. Amb una durada aproximada de 42 mesos i 19,6 milions d’euros d’inversió, el projecte contempla la reforma integral del complex, tant a escala funcional com estructural. La instal·lació acollirà, entre altres, els servidors del port, el parc mòbil, tallers, dependències per a la policia portuària, conservació i arxiu. A més, també es destinarà una zona de l’edifici principal al lloguer d’espais per part d’altres empreses concessionàries del port.

“La renovació integral de l’edifici Asta ha obtingut l’informe favorable de Ports de l’Estat el passat mes de novembre i, aquest mes de febrer, s’ha aprovat tècnicament el projecte”, ha explicat l’autoritat portuària. “Una vegada aprovat econòmicament li expedienti, així com els plecs de licitació i el procediment obert que se seguirà per a l’adjudicació per part del consell d’administració, ara continuarem amb la tramitació necessària per a treure a concurs l’obra”.

El port busca derrocar les actuals instal·lacions d’Imax i, posteriorment, estudiar el seu ús en el futur

D’altra banda, el consell d’administració del port català també ha aprovat avui delegar a la presidència la declaració de caducitat de la concessió del Teatre Imax Barcelona, situat al moll d’Espanya. La concessió finalitzava el 24 de març de 2024 i estava destinada a l’explotació d’un cinema en format Imax i d’una terrassa. “La falta d’activitat en la concessió i l’evident situació d’abandó de les instal·lacions ha fet que considerem necessari recuperar la possessió de les superfícies atorgades en concessió, per a garantir la seguretat del domini públic portuari”, han justificat des del port.

En aquest sentit, l’autoritat portuària té intenció de enderrocar les actuals instal·lacions i, posteriorment, estudiar el seu ús en el futur. Així mateix, l’autoritat portuària ha especificat que la delegació es realitzarà una vegada finalitzi l’expedient administratiu de caducitat i sense perjudici de les al·legacions que es puguin formular durant el tràmit.