22 de abril de 2021 | Actualizado 16:50

Palibex obre un nou hub a Barcelona per a afavorir els seus enllaços amb Europa

L'empresa operarà a Itàlia, Alemanya, França, Anglaterra i Països Baixos a través d'una xarxa de corresponsals que està acabant de definir
Jaime Colsa i Lluís Gay durant la roda de premsa de presentació del nou hub de Palibex a Barcelona | Palibex

La posada en marxa del nou centre de coordinació de Palibex a Barberà del Vallès (Barcelona) portarà amb si una sèrie de connexions internacionals amb sortides regulars i aliances amb Anglaterra, França, Països Baixos, Alemanya i Itàlia. Així ho han explicat tant el conseller delegat de la companyia, Jaime Colsa, com el seu director Internacional, Lluís Gay, durant la presentació de les noves instal·lacions.

L’empresa especialitzada en el transport de mercaderia paletitzada Palibex desembarcarà en aquests països europeus a través de corresponsalies establertes en ells. El procés, que durà a terme l’empresa 3LG, “buscarà penetrar en els mercats europeus on hi ha més trànsit i demanda de serveis”, ha concretat Jaime Colsa. Encara que no es coneix una data exacta per a començar a treballar a escala global, des de l’empresa fixen “principis d’estiu” com el moment en el qual arrencarà el projecte.

Les noves connexions i aliances amb Europa, que se sumen a la de Santos Vale com a soci estratègic per a la distribució a Portugal, es realitzaran des del nou hub de Barberà del Vallès. Tal com ha subratllat el director Internacional de Palibex, “les sortides seran regulars i constants”. Així mateix, des de la companyia estimen que durant un any natural podran transportar al voltant de 60.000 palets per tot el continent europeu.

Palibex ha llogat un centre logístic a Barcelona per a fer el salt a Europa i potenciar la seva activitat a Catalunya

Les noves instal·lacions, que ocupa Palibex en règim de lloguer en una operació assessorada per Forcadell, compten amb un total de 2.700 metres quadrats, dels quals 1.988 es dedicaran a operacions de cross-docking. Amb 10 molls de càrrega frontals i quatre de camions, “s’aposta per aquestes per a no tenir mercaderia en estoc”, ha recalcat Colsa.

El hub de Barberà del Vallès, que comptarà amb 19 treballadors, permetrà també gestionar mercaderia paletitzada a empreses establertes a Catalunya. En tot cas, el fundador de la companyia ha remarcat que aquesta estratègia és conseqüència del gran volum d’enviaments que es genera a Catalunya, on l’empresa ha aconseguit un creixement del 67% en els últims dos anys. Amb 10 delegacions repartides per Catalunya, el conseller delegat de Palibex ha avançat l’obertura de dues noves sucursals en territori català. Encara que està centrat en companyies catalanes, aquest centre cobrirà rutes per tota la Península. Des de la província de Barcelona es realitzaran set rutes amb la resta d’Espanya.