16 de mayo de 2021 | Actualizado 11:01

FGC impulsa la sensorització dels seus trens per a millorar el servei

La companyia confia en multiplicar per dos el tràfic de potasses amb la posada en marxa de la nova terminal de ICL al port de Barcelona
Part de l'equip d'FGC, encapçalats per Ricard Font i Pere Calvet | E.M.

L’operador Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha establert la sensorització als seus trens i la digitalització dels seus serveis com un dels seus eixos estratègics principals, en el qual aprofundirà en el futur. “Hem millorat els nostres serveis en el camp de la tecnologia i innovació per a crear un sistema més eficaç i sostenible”, ha destacat el president d’FGC, Ricard Font, durant la presentació dels resultats de la companyia corresponents a 2019.

El programa, que té el nom de Geotren, abasta una gran quantitat d’informació en relació amb el tren. El sistema, disponible des del maig de 2019 a l’aplicació mòbil d’FGC, permet conèixer on es troben els trens, la destinació, les parades, la puntualitat, l’adequació amb els horaris i la seva capacitat de passatgers. L’objectiu d’aquestes accions respon a la “necessitat d’anticipar-se i poder prevenir avaries”, ha apuntat el director general d’FGC, Pere Calvet.

“Hem millorat els nostres serveis en el camp de la tecnologia i innovació”
Ricard Font President de FGC

No només s’estan instal·lant sensors i controlant els aspectes relatius als trens, sinó que també es digitalitzaran elements com les vies, les quals s’estan construint amb catenària rígida. Així mateix, la iniciativa permetrà gestionar totes les operacions des del centre de control.

CRÉIXER EN POTASSES AMB LA NOVA TERMINAL D’ICL
“L’objectiu d’FGC, en matèria de tràfic de mercaderies, és oferir serveis a les destinacions on els operadors no arriben”, ha recordat Font. La companyia catalana, que ha registrat un tràfic de 283.275 tones de potassa el 2019, doblarà el moviment d’aquest producte per a ICL, una vegada l’ampliació de la terminal que l’empresa d’Israel té al port de Barcelona iniciï operacions.

Per a respondre a la nova demanda, Ferrocarrils ha recordat que incorporarà 5 locomotores i 66 vagons, amb un preu de 44 milions d’euros, per a l’any 2022. D’aquesta manera, en el citat exercici, FGC comptarà amb un parc mòbil de mercaderies conformat per 164 vagons i nou locomotores.

Aquest increment en la seva activitat de mercaderies elevarà el nombre de circulacions, passant de les 12 al dia de l’actualitat a les 16 que preveu d’aquí a dos anys. A més de generar un estalvi de 10,3 milions de litres de combustible a l’any, l’ús de la capacitat màxima del material rodant d’FGC permetrà retirar de la carretera més de 200.000 camions.