26 de mayo de 2022 | Actualizado 0:01

Transportes Portuarios i APM Terminals s’adjudiquen Tarragona Mercaderies

El contracte, amb una durada de deu anys, contempla la gestió dels més de 28.000 metres quadrats que conformen la terminal intermodal
Google Maps

La Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les companyies Transportes Portuarios i APM Terminals Spain Railway s’ha adjudicat la gestió dels serveis i la comercialització en la terminal intermodal de Tarragona Mercaderies. El contracte, que estarà vigent durant els pròxims 10 anys, inclou la gestió i ús de 28.500 metres quadrats, dels quals 20.180 estan destinats a una zona logística.

Dels 20.180 metres quadrats, 2.400 conformen una platja de vies ferroviàries per a estacionament i 17.780 es destinen a una zona dedicada a la manipulació i estocatge d’unitats de transport intermodal (utis). Els 8.320 metres restants es dediquen a una zona de seguretat de la instal·lació, segons ha explicat Adif.

L’acord, que inclou la possibilitat d’una pròrroga de cinc anys una vegada finalitzi la data establerta, dictamina que l’adjudicatària és l’única corporació autoritzada per a oferir serveis relacionats amb les mercaderies. Els serveis no només se centraran a donar suport a les utis, sinó que també es contemplen altres activitats associades a la logística i transport de mercaderies. La terminal de Tarragona Mercaderies, operada fins ara en solitari per Transportes Portuarios, ha gestionat, des de juliol de 2013 fins a agost de 2019, un total de 80.365 unitats de transport intermodal, segons dades facilitades per l’administrador d’infraestructura ferroviàries.