20 de abril de 2021 | Actualizado 19:15

El programa Reempresa rescata a 40 companyies del sector logístic i del transport des de 2012

El programa impulsat per la Diputació de Barcelona i Cecot ha salvaguardat els llocs de 129 treballadors d'aquests sectors
Still

El servei d’emprenedoria i creixement empresarial Reempresa, en el qual participa la Diputació de Barcelona i la patronal multisectorial Cecot, ha rescatat a un total de 40 empreses relacionades amb el sector de la logística i el transport a Catalunya des de la seva creació en 2012. D’aquestes, 29 han correspost al sector de la distribució i 11 al del transport. El programa, que té l’objectiu d’impulsar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, també compta avui dia amb 29 empreses en venda en aquests dos sectors mitjançant un anunci actiu en la seva plataforma, del total de 127 ofertes actuals.

Quant a llocs de treballs salvaguardats es refereix, el rescat d’aquestes empreses ha afavorit a un total de 129 treballadores i treballadors. D’aquests, 45 llocs fan referència al sector del transport i 84 al de la distribució. Així mateix, des de 2012 fins a l’actualitat, el programa ha aconseguit propulsar 1.000 empreses en termes globals i ha evitat que es perdessin més de 2.600 llocs de treball. En aquest sentit, s’ha afavorit la generació d’una inversió induïda de prop de 45 milions d’euros, segons dades de Reempresa.

El servei s’ha consolidat en aquests anys com un mecanisme professional en el qual uneixi o més persones emprenedores accedeixen a la propietat de l’empresa d’un altre, en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la. D’aquesta forma, en la majoria de pimes i en totes les empreses personals, el procés significa l’assumpció de tasques de direcció i gestió per part de la persona reemprenedora.