22 de julio de 2024 | Actualizado 17:13

Els agents de duanes de Barcelona celebren els seus 125 anys amb una jornada al SIL

L'acte, que se celebrarà el 10 de juny, comptarà amb la presència d'experts internacionals i abordarà l'impacte de l'ecommerce en el sector duaner
President del Coacab, Antonio Llobet | Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Col·legi Oficial d’Agents de Duanes i Representants Duaners de Barcelona (Coacab) commemorarà el seu 125 aniversari el pròxim 10 de juny amb la celebració de la Jornada Duanera, la qual se celebrarà dins del marc del SIL 2020, la fira de logística, transport, intralogística i supply chain del Mediterrani.”El SIL és un lloc òptim perquè es donen cita els professionals relacionats amb el sector de la logística, transport, intralogística i supply chain”, segons el col·legi d’agents de duanes.

Des de l’organització del saló han confirmat que l’assistència “estarà oberta a tots els interessats” i es realitzaran ponències i debats, els quals estaran vinculats, pràcticament íntegrament, a l’impacte del comerç electrònic en el sector duaner de la paqueteria. Així mateix, un altre dels temes que es tractaran és l’aplicació de les tècniques informàtiques d’acord amb el Codi Duaner de la Unió (CAU).

S’abordarà la importància de la gestió duanera davant l’eclosió del comerç electrònic

L’acte, que se celebrarà a la Sala Príncep del Palau 8 de la Fira de Barcelona, comptarà amb la presència de representants de l’Organització Mundial de Duanes (OMA), de la Comissió Europea de Duanes (CEA) i del departament de Duanes i Impostos Especials de l’Agència Tributària com a ponents amb l’objectiu difondre coneixement i aprenentatge sobre el sector duaner.

L’acte forma part de les activitats que el col·legi està realitzant per a commemorar els seus 125 anys d’existència. El president del Coacab, Antonio Llobet, ha destacat la transcendència d’arribar a tants anys d’activitat professional. “Complir 125 anys és una fita per a un col·lectiu com el nostre”, ha destacat Llobet. Per part seva, el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president del SIL, Pere Navarro, ha valorat molt positivament la celebració d’aquesta jornada. “Pel SIL, és un honor que el Coacab ens hagi triat com a marc per a celebrar la seva jornada”.