31 de octubre de 2020 | Actualizado 18:17

La Generalitat redueix i ajorna taxes en les infraestructures logístiques de la seva competència

Territori i Sostenibilitat estableix una reducció de taxes i/o d'ajornaments en Ports de la Generalitat, Aeroports de la Generalitat i Cimalsa
Generalitat de Catalunya

La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha decidit aplicar un conjunt d’ajornaments i reduccions de taxes en les infraestructures marítimes, aeroportuàries i logístiques de la seva competència per a mitigar els efectes del coronavirus en el teixit empresarial i productiu. La Generalitat es proposa reduir les taxes durant l’estat d’alarma en Ports de la Generalitat, Aeroports de la Generalitat i Cimalsa. El departament dirigit per Damià Calvet ha destacat la rebaixa del 50% en les taxes d’aparcament d’aeronaus que s’ha aprovat en l’aeroport de Lleida-Alguaire.

La Generalitat està negociant per a implantar la gratuïtat dels peatges en tota la xarxa catalana durant la crisi

També ha subratllat el cas de Cimalsa, en que «es proposa tant la suspensió fins a juny de l’actualització de quotes de manteniment i gestió, així com la flexibilització de les condicions de pagament d’aquestes quotes a partir del mes d’abril». Territori i Sostenibilitat també ha afegit que, a més, es contempla la bonificació de dos mesos (abril i maig) per a aquelles empreses que han interromput les seves activitats a conseqüència de la crisi sanitària.

Dins del paquet de mesures de les diverses conselleries de la Generalitat de Catalunya per a mitigar els diversos impactes del coronavirus, també s’ha plantejat la gratuïtat dels peatges. Per això, l’Executiu català «està en converses amb el Govern de l’Estat per la concurrència de titularitats, així com amb les concessionàries per a fixar les condicions en què aquesta mesura es pugui portar a terme en les diferents vies».