15 de mayo de 2021 | Actualizado 8:20

Ership i Euroports amplien el seu servei ferroviari de cereals des del port de Tarragona

Les companyies mouran cereal des del port català fins a Zuera (Saragossa) cinc dies a la setmana, dues rotacions més que fins ara
Autoritat Portuària de Tarragona

El servei ferroviari des del port de Tarragona a Zuera (Saragossa) per al moviment de cereals ha ampliat de tres a cinc trens setmanals la seva operativa. Concretament, el port català ha passat a operar dues composicions ferroviàries de 15 vagons per al transport diari de 900 tones de mercaderia, la qual cosa suposa un moviment setmanal de 4.500 tones. Les càrregues es componen de cereals, principalment blat de moro, blat i sègol, provinents d’Àsia i Amèrica Llatina. Les càrregues i descàrregues es duen a terme de dilluns a divendres i les empreses que desenvolupen aquesta activitat són Ership i Euroports, encara que en un futur es preveu que més companyies s’afegeixin a la iniciativa.

“El fet que sigui diària implica la necessitat de tenir operatives dues composicions ferroviàries per a donar el servei ininterrompudament, fet que aconsegueix un salt qualitatiu i quantitatiu en la cadena logística i ofereix un millor servei als clients”, ha destacat l’autoritat portuària. Els productes tenen com a destinació final les zones de Madrid, València, Zaragoza, Lleida i Vic. No obstant això, des del departament comercial del port han expressat la seva intenció de sumar nous clients al servei.

16.100 camions anuals

L’ús d’aquest servei ferroviari estalviarà el desplaçament de 16.100 camions a l’any

L’autoritat portuària ha explicat que cada tren operat equival a 35 camions descarregats i ha estimat que es mouran unes 207.000 tones anuals amb dos trens diaris, en comptar anada i volta. D’aquesta forma, a la setmana s’estalviarà el desplaçament de 350 camions o 16.100 vehicles pesants a l’any. Segons les estimacions del port, això suposarà una disminució del 75% en l’impacte mediambiental de CO2, diòxid de sofre, consum d’energia o impacte dinàmic. “Aquests números posen de manifest l’estalvi econòmic i el benefici per al medi ambient que comporta”, ha destacat.