20 de abril de 2021 | Actualizado 19:15

El port de Barcelona prorroga les certificacions Efficiency Network en l’estat d’alarma

Es tracta d’una de les diverses iniciatives promogudes per la Marca de Qualitat del port davant l’actual pandèmia de coronavirus
Port de Barcelona

La Marca de Qualitat del port de Barcelona ha iniciat diferents projectes per a què les organitzacions certificades Efficiency Network segueixin rebent informació sobre els seus processos i formació durant l’estat d’alarma. Amb aquesta finalitat, les empreses que expirin els seus certificats rebran un informe amb el grau de compliment dels indicadors i recomanacions de millora, en cas que sigui necessari. “Aquest informe s’acompanyarà de la concessió d’una pròrroga d’un any del seu certificat actual”, ha puntualitzat l’autoritat portuària.

Les organitzacions certificades no han pogut dur a terme les seves activitats amb normalitat en les darreres setmanes, fet que dificulta que omplin el seu informe d’auditoria. Per això, el port ha anunciat que, quan rebin aquests informes, no farà falta que complementin la seva part de les auditories, tot i que rebran la informació general dels processos per tal que puguin fer els seus propis anàlisi. A més, el port està preparant un nou model d’informe en el qual es detallarà el grau de compliment dels indicadors de cada sector d’activitat en el qual les empreses estiguin certificades. Concretament, es presentaran dades agregades per a què les companyies puguin fer comparatives de les tendències.

La situació actual ha propiciat la potenciació de la formació telemàtica a través de la plataforma Efficiency Network Dashboard

La situació actual derivada de la pandèmia també ha propiciat la potenciació de la formació telemàtica, a través de la nova plataforma Efficiency Network Dashboard. L’eina presenta la informació “d’una forma més clara i fàcil d’entendre, amb l’objectiu de què els indicadors arribin a tots els àmbits de cada empresa, als operadors i clients”, segons ha assegurat el port. Pel que fa a això, el passat 31 de març i avui, 16 d’abril, s’ha celebrat la segona i tercera reunió de formació del nou model d’informe. En les sessions de formació organitzades fins ara hi ha participat el 80% de les empreses consignatàries certificades i el 68% de les transitàries i empreses de transport.

Les sessions busquen explicar en detall com funciona el nou model d’informe i quines millores incorpora, i són necessàries per poder renovar la certificació. “L’Efficiency Network Dashboard potencia la col·laboració entre els diferents actors de la cadena certificada i, gràcies a la seva claredat, pot enviar-se als clients”, ha destacat l’adjunto a la Direcció General i Desenvolupament Corporatiu del port, Pedro Arellano. “És una eina útil que ofereix diferents possibilitats d’anàlisi i difusió de la informació gràcies al disseny del seu nou format”.