19 de abril de 2021 | Actualizado 19:15
Descàrrega de material sanitari en l’aeroport de Barcelona-El Prat | Aeroport de Barcelona

Els aeroports catalans acullen 38 operacions amb material sanitari per frenar el Covid-19

El 42% dels avions de càrrega prové de la Xina, líder en la producció i distribució d’aquesta mercaderia, seguit per Qatar, Uzbekistan i Turquia

Catalunya suma prop del 40% dels vols de càrrega amb material sanitari operats a Espanya des de que es va decretar l’estat d’alarma. Un total de 37 aeronaus han aterrat del 28 de març al 14 d’abril a l’aeroport de Barcelona-El Prat, a més de l’operació que Flightline va dur a terme a Girona amb material per a la fabricació de respiradors a la fàbrica de Seat. Pel que fa a això, s’observa una tendència creixent en aquest tipus de vols en els darrers dies, amb un pic de nou operacions registrades el diumenge, 12 d’abril. Des de l’inici de la pandèmia els aeroports de la xarxa d’Aena han registrat un centenar d’operacions d’aquest tipus.

Pel que fa a la procedència dels avions de càrrega, el 42,1% del total han sortit des de la Xina amb destinació Catalunya, seguit per Qatar, amb el 15,7%; i Uzbekistan i Turquia, que comparteixen tercera posició amb el 7,8% del total cadascú. Per la seva part, a l’hora d’analitzar la mercaderia segons l’aerolínia, Air China s’ha encarregat de fer volar la major part de les aeronaus des del país asiàtic, amb excepció de tres, la mercaderia de les quals ha estat transportada per l’islandensa Air Atlanta Icelandic, la rusa Norwind Airlines i l’espanyola Wamos Air. Pel que fa a això, operadors logístics com DSV han establert ponts aeris amb la Xina, de manera que han contribuït als resultats. D’aquesta forma, les dades corroboren el paper predominant d’aquest país a l’àmbit internacional en la producció i distribució de material per prevenir el contagi del Covid-19.

Així mateix, des de l’aeroport de Barcelona han assenyalat que els dos avions de càrrega de Turkish Airlines que van aterrar a les seves instal·lacions el nou d’abril són vols addicionals que l’aerolínia operarà fins a l’1 de maig, de forma que complementen els seus avions de càrrega regulars de cap de setmana. Finalment, també destaquen les operacions a Catalunya d’altres línies aèries com la grega Olympic Air, encarregada dels vols des d’Urzbekistan i Grècia; Qatar Airlines; o la rusa AirBridge Cargo.