17 de enero de 2021 | Actualizado 9:26

El port de Barcelona llança un pla de xoc valorat en 56 milions d’euros

Es tracta d'un paquet de mesures que contempla la reducció de taxes i, d'altra banda, actuacions per a millorar la liquiditat de la comunitat portuària
APM Terminals Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona començarà a aplicar en els pròxims dies una sèrie de mesures de xoc destinades a mitigar l’afectació econòmica del coronavirus en la comunitat portuària, emparades en el reial decret aprovat el 21 d’abril pel Consell de Ministres de reducció de taxes. Les actuacions previstes pel port català sumen un impacte de 56 milions d’euros, segons càlculs de la institució portuària. El pla de xoc es divideix en dos apartats: accions destinades a dotar de liquiditat, que representaran uns 45,3 milions d’euros, i una rebaixa de taxes de 10,6 milions d’euros per als operadors.

“Aquestes noves mesures econòmiques donaran oxigen a les empreses per a la recuperació”
Mercè Conesa Presidenta de l'Autoritat Portuària de Barcelona

Aquestes noves mesures són el pas previ a la posada en marxa d’un “important pla de recuperació consensuat amb la comunitat portuària amb l’objectiu de recuperar trànsits, detectar noves oportunitats, impulsar la innovació i mirar cap al futur”, ha manifestat la presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa. En els pròxims dies, es fixarà amb els representants de la comunitat portuària les bases d’aquesta iniciativa i s’establirà un calendari de reunions. Mentre es pacta aquest marc per a la recuperació, “les noves mesures econòmiques que implantarem en els pròxims dies significaran un important suport econòmic per al teixit empresarial i donaran oxigen a les empreses per a preparar la recuperació”, ha assegurat Mercè Conesa.

A més d’aquest marc d’ajudes, es treballa per a pactar un pla de recuperació amb la comunitat portuària

Una de les mesures per a alliberar liquiditat, que el port de Barcelona ja aplicava abans de l’aprovació del reial decret del passat 21 d’abril, és l’avançament dels pagaments a proveïdors, han recordat des de l’autoritat portuària. De fet, el port de Barcelona ha avançat ja 4,5 milions d’euros des de la declaració de l’estat d’alarma. “Els imports dels pròxims dos mesos podrien arribar a 14,5 milions, sumant un total de 19 milions d’euros en avançament de pagaments entre l’inici de l’estat d’alarma i el pròxim 30 de juny”, segons les previsions de la institució portuària. La segona mesura per a afavorir la liquiditat del teixit empresarial “és l’ajornament, durant sis mesos, del pagament de les taxes portuàries, sense interessos ni garanties, la qual cosa vol dir que les empreses disposaran durant aquest temps de més de 26,3 milions d’euros de liquidacions corresponents a serveis portuaris”.

MÉS DE 10 MILIONS D’EUROS EN TAXES PORTUÀRIES
Respecte a les taxes, es preveu que les reduccions en les d’ocupació i d’activitat suposin per als concessionaris del port de Barcelona un estalvi de 9,6 milions d’euros aquest any 2020. “Aquestes bonificacions de les taxes hauran de ser sol·licitades per cada concessionari i aprovades pel consell d’administració del port”, han concretat des de l’autoritat portuària. D’altra banda, la reducció prevista en la taxa al vaixell afectarà especialment “els tràfics de curta distància i podria significar una rebaixa global d’un milió d’euros”. En aquest cas, no és necessari la seva sol·licitud, “serà d’aplicació immediata per part del port de Barcelona”.

L’autoritat portuària s’ha compromès a mantenir els plans d’inversió prevists per a aquest exercici

“La reducció de taxes representarà una rebaixa dels ingressos del port de Barcelona durant aquest any”, ha reconegut l’autoritat portuària. No obstant això, “no afectarà la previsió d’inversions realitzada per a l’exercici, ja que el port de Barcelona entén que el seu paper en aquests moments és continuar exercint de motor econòmic, facilitant la recuperació del territori i la generació de recursos per a contribuir al benestar de la societat”. Prova d’això, segons ha explicat Mercè Conesa, és que l’autoritat portuària que presideix va ser la primera de l’Estat a posar en marxa accions de suport a les empreses. A més, una vegada en vigor el confinament, “es va traslladar a Puertos del Estado la necessitat d’aprovar noves disposicions que donessin més autonomia als ports per a prendre decisions dirigides a minimitzar els efectes negatius de la crisi sanitària en l’economia, especialment entre concessionaris i clients”, ha recordat l’autoritat portuària.