27 de enero de 2022 | Actualizado 10:36

L’Aeroport d’Andorra-La Seu acollirà vols instrumentals basats exclusivament en GPS

Es tracta del primer aeroport d’Espanya en disposar d’aquest tipus de maniobres, que permetrà a les línies aèries i xàrters oferir més vols regulars
Aeroport d'Andorra-La Seu | Generalitat de Catalunya

Les instal·lacions aeroportuàries d’Andorra-La Seu d’Urgell seran les primeres d’Espanya en comptar amb una maniobra publicada de vol instrumental basat exclusivament en GPS. El sistema facilita l’aterratge d’avions en condicions meteorològiques desfavorables, de manera que l’aeroport ha passat a ser d’aproximació visual a aproximació instrumental. El projecte s’emmarca en un procés iniciat per la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra, en el qual també hi han col·laborat el professor de l’Universidad Politécnica de Madrid Luis Perez, Enaire i l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). En total, la inversió de la Generalitat per establir aquest nou procediment ha assolit els 300.000 euros.

“Poder aproximar-se a l’aeroport amb un sistema d’ajuda instrumental farà possible que més aeronaus, tant aerotaxis com xàrters, disposin d’unes millors condicions operatives i, per tant, puguin augmentar les operacions comercials”, ha explicat el Govern català. Entre d’altres, la maniobra s’utilitzarà un cop puguin tornar a fer-se determinades actuacions presencials que actualment es troben prohibides per l’estat d’alarma. En aquest sentit, com a servei essencial, l’aeroport està actualment disponible i acull vols d’emergència, vols medicalitzats i treballs aeris, entre d’altres.

300.000 euros

La inversió de la Generalitat per establir aquest nou procediment ha assolit els 300.000 euros

Aquesta iniciativa ha requerit que, abans de la seva posada en marxa, la Comisión Interministerial de Defensa y Fomento (Cidefo) aprovés la reestructuració de l’espai aeri per part d’Enaire i el disseny d’arribades fins al moment en què comença el procediment d’aproximació a la pista; així com els procediments d’aproximació i enlairament instrumental basats en el Global Navigation Satellite System (GNSS).

Un cop superats aquests requisits, s’han hagut de tramitar documents per a la formació del personal de torre Afis i Enaire involucrats, així com la documentació referent al canvi de verificat d’infraestructura per incloure les maniobres en el manual d’operacions. “El nou sistema que avui entra en funcionament ha implicat inversions associades a la reubicació de les radioajudes existents (Papis) i la realització de vols de calibració i validació, a més d’estudis i treballs per a l’aprovació de la maniobra”, han especificat des de l’adminsitració pública catalana.