14 de julio de 2024 | Actualizado 10:12

El port de Barcelona importa la meitat de les mascaretes per a la seva comunitat portuària

Està previst finalitzar al maig i juny els últims lliuraments de les 200.000 mascaretes previstes en total i també dels 44.200 guants
Repartiment de msacaretes en l'Edifici ASTA del port de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona repartirà prop de 200.000 mascaretes i 44.200 guants a la comunitat portuària. Aquests equips es destinaran tant a “serveis essencials com entre els seus treballadors i treballadores, per a garantir les mesures de protecció individual”. El 58% de les mascaretes les ha importat directament el port de Barcelona, unes 117.000 unitats, i el restant correspon a les adquirides per Puertos del Estado, que també s’ha responsabilitzat de la importació dels guants.

Entre les empreses que estan rebent aquest material, “es troben les dedicades en serveis portuaris, com són els amarradors, remolcadors i pràctics i les terminals”, ha concretat la institució portuària. El repartiment de mascaretes es va iniciar el dia 20 de març amb material importat pel port. Dilluns passat, 20 d’abril, es va dur a terme un nou lliurament de material amb més de 45.000 mascaretes del tipus FFP2, l’equivalent a les necessitats de quatre setmanes, i 27.700 guants, segons dades aportades per l’autoritat portuària. A més, es realitzaran dos lliuraments més durant maig i juny.

Amb aquests últims repartiments, s’acabarà el volum de totes les màscares FFP2 previstes “per a cobrir les demandes de protecció del personal de la comunitat portuària”. Una vegada es distribueixi tot el material, “les empreses hauran d’adquirir pel seu compte el necessari per a la protecció del seu personal”, ha assenyalat l’autoritat portuària.