5 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:42

El port de Tarragona ajorna el llançament del seu nou sistema d’entregues d’agroalimentaris

L'autoritat portuària preveu habilitar la nova plataforma a l'octubre, després de realitzar cursos de formació online al setembre
Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha ajornat fins a octubre la posada en marxa del seu nou sistema d’entregues d’agroalimentaris (SEA), una eina de coordinació per a millorar l’eficiència en el procés de recollida de pinso i cereals. Inicialment, el sistema anava a entrar en funcionament el 18 de maig, després de la realització de sessions formatives presencials. No obstant això, el port ha justificat que “a causa de la situació d’emergència sanitària i amb la finalitat de preservar la salut i seguretat de les persones que es van inscriure en les jornades, hem redissenyat el calendari per a dur-les a terme al setembre de forma no presencial”.

Concretament, les sessions formatives online tenen l’objectiu d’explicar el funcionament i beneficis que representa la nova eina per a compradors, terminals i transportistes. D’aquesta forma, es presentarà la plataforma web habilitada i una aplicació mòbil. Així mateix, també s’informarà els interessats sobre els passos a realitzar per a donar-se d’alta en el servei. No obstant això, el port ha puntualitzat que “deixem obert el calendari, ja que ara mateix els efectes de la crisi del Covid-19 encara són desconeguts”.

El SEA forma part dels projectes de tecnologia 4.0 que el port implementa en el marc de la seva transformació digital

El sistema de lliuraments busca així facilitar la recollida de mercaderia en les terminals d’agroalimentaris, en permetre la posada en marxa d’un servei que “serà “més ràpid, eficient i econòmic, assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia”, segons ha informat l’autoritat portuària. Es tracta d’una eina digital i gratuïta que permetrà conèixer la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada, el dia i l’hora de recollida, la qual cosa optimitzarà la planificació de la producció.

D’altra banda, també servirà perquè la terminal conegui la demanda d’un període de temps determinat i, conseqüentment, pugui preparar els recursos necessaris per a planificar els lliuraments. “Amb aquesta informació es planificarà la detecció d’incidències recurrents i es podran establir mecanismes per a afrontar-les, alhora que es reduiran les visites a les oficines, a desplaçar-se en camió directament al punt de càrrega o bàscula en la majoria dels casos”, ha puntualitzat el port. El nou sistema forma part dels projectes de tecnologia 4.0 que el port de Tarragona implementa en el marc de la seva estratègia de transformació digital.