2 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:06

El port de Tarragona triplica les exportacions de bestiar viu fins a l’abril

L’autoritat portuària, que és una de les dues autoritzades per Agricultura per a aquest tipus de càrrega, ha mogut 107.147 animals en el primer quadrimestre
Port de Tarragona

El transport d’animals vius en les instal·lacions portuàries de Tarragona s‘ha pràcticament triplicat en el primer quadrimestre de l’any. En total, s’ha realitzat 107.147 moviments de caps de bestiar, el 65% més interanual, dels quals 13.147 corresponen a boví i 94.000 a oví. “Atribuïm aquest increment a l’obertura de tres nous mercats: Jordània, Aràbia Saudita i el Marroc”, ha explicat l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Així mateix, el port ha especificat que aquesta setmana s’ha fet la primera exportació d’animals vius al Marroc. L’embarcament de 2.410 unitats de bestiar boví ha marcat així l’inici de la nova ruta comercial amb destí a Jadida, situat 100 kilòmetres al sud de Casablanca. “A aquesta nova ruta, se li ha d’afegir l’enviament rècord de 21.500 xais durant aquest mateix mes d’abril, aconseguint l’obertura de dos mercats molt importants per al port com són Jordània i Aràbia Saudita”, ha afegit l’ens portuari.

242.000 animals

El port de Tarragona va moure un total de 242.000 caps de bestiar viu en les seves instal·lacions el 2019

Les exportacions portuàries de bestiar des de Tarragona tenen com a destinació principal l’Orient Mitjà, el Nord d’Àfrica i altres ports de la conca mediterrània. En l’actualitat, països com Jordània, amb 57.000 caps de bestiar exportats; Aràbia Saudita,  amb més de 21.000; i Líbia, amb 16.000; han permès augmentar aquest tràfic. El port ha destacat que la xifra “permet ser optimistes pel que fa al resultat final de l’any 2020, que s’espera que superi al del 2019 amb la consolidació dels mercats existents I l’obertura dels tres nous mercats abans mencionats”.

El port tarragoní és un dels dos ports espanyols autoritzats pel ministeri d’Agricultura per a la càrrega de bestiar viu, fet que li permet exportar des de les principals zones productives tant de Catalunya com de la zona nord-est d’Espanya. “Això ha convertit a la zona d’influència del port de Tarragona en un referent per al sector ramader”, ha assenyalat l’autoritat portuària. El 2019, es van moure un total de 242.000 unitats de bestiar viu en les seves instal·lacions, el 7% més que l’any anterior.