2 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:06
Un dels nous hangars de la terminal de ICL del port de Barcelona | ICL Iberia

ICL iniciarà al juny l’activitat en la seva nova terminal portuària de Barcelona

Les noves instal·lacions permeten multiplicar per quatre la capacitat d’emmagatzemat d’ICL en el port de Barcelona per a sal i potassa

La companyia ICL Iberia traslladarà previsiblement l’activitat a la seva nova terminal del port de Barcelona en el mes de juny. Tot i que encara no s’ha concretat una data específica, ha anunciat que, si les condicions actuals es mantenen, la infraestructura estarà operativa en aproximadament un mes. “La crisi del coronavirus ha tingut un cert impacte sobre la nova terminal, ja que ens ha obligat a suspendre temporalment les obres”, han puntualitzat des d’ICL. “Fa poc que les hem pogut reprendre, mantenint les mesures de seguretat necessàries”.

En aquest sentit, les obres es troben actualment “a la recta final”, segons han informat des de l’empresa israelita. El desenvolupament de la infraestructura ha comptat amb una inversió de 77 milions d’euros i permetrà multiplicar per quatre la capacitat de càrrega de les actuals instal·lacions d’ICL en l’ens català, ubicades en el moll de Contradic. D’aquesta forma, es passarà de les 800.000 tones a quatre milions.

Les instal·lacions disposaran de dos hangars, un dedicat a la potassa i l’altra a la sal. Fins ara, ICL únicament operava amb potassa en el port de Barcelona. En aquest sentit, dels dos nous hangars, el de potassa comptarà amb una mica més de capacitat que el de sal, amb 120.000 tones i 100.000 tones, respectivament. Segons les primeres previsions, la nova terminal portuària i intermodal hauria d’haver iniciat la seva activitat el novembre del 2019, però les circumstàncies han obligat a posposar la seva posada en marxa.