27 de octubre de 2021 | Actualizado 13:48
Punt de recàrrega a la CIM El Camp | Cimalsa

Cimalsa prossegueix amb el seu pla d’inversions per electrificar les seves instal·lacions

L’empresa pública de la Generalitat de Catalunya habilitarà nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i panells solars

La companyia pública Cimalsa ha anunciat una inversió de més de 100.000 euros en una primera fase per millorar la seva sostenibilitat mediambiental. En concret, les actuacions es basaran en dos eixos fonamentals: la instal·lació de plaques fotovoltaiques en CIM el Camp, destinada a l’autoconsum elèctric de l’edifici de control; i la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en l’aparcament de Castellar del Vallès, CIM el Camp, CIM Vallès i CIM la Selva. En les dues primeres ubicacions, ja s’executen actualment les obres, metres que CIM Lleida serà la següent localització en comptar amb aquests punts de recàrrega. Així mateix, en CIM la Selva s’espera que les actuacions comencin durant el segon trimestre de l’any.

Cimalsa ha detallat que els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en CIM el Camp entraran en funcionament pròximament. A més, reprendrà les actuacions per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per autoconsum elèctric de l’edifici de control de la instal·lació. Per altra banda, també es duen a terme en l’actualitat obres en infraestructures gestionades per Cimalsa com el Truck Center de Castellar del Vallès, amb sis punts de recàrrega.

Des de l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya també han destacat altres obres que finalitzaran en els propers mesos, com el treball de rehabilitació de l’àrea d’estacionament de vehicles pesats per a mercaderies perilloses, en aquest cas en el polígon Riu Clar de Tarragona. “Les obres licitades tenen com a objectiu la modernització i millora de les condicions de seguretat de les persones i del medi ambient”, ha assenyalat Cimalsa.