15 de junio de 2021 | Actualizado 19:08

Realterm Logistics adquireix a Barcelona la seva primera nau logística a Espanya

El grup nord-americà ha invertit en un actiu situat a Palau-solità i Plegamans (Barcelona) de més de 6.500 metres quadrats
Imatge d'arxiu d'un projecte logístic | Savills Aguirre Newman

El grup inversor nord-americà Realterm Logistics ha adquirit la seva primera nau a Espanya, en la localitat de Palau-solità i Plegamans (Barcelona). Aquest actiu és una nau logística de cross-dock amb una superfície de 6.578 metres quadrats construïts i que es troba ocupada actualment per una empresa de transport.

Aquesta operació ha estat assessorada per la consultora Savills Aguirre Newman, que ha assenyalat que la decisió de Realterm Logistics “demostra la solidesa del mercat logístic català pesi a l’actual context de crisi sanitària”. Segons dades de la consultora immobiliària, durant el primer trimestre de 2020 s’ha aconseguit un volum d’inversió en operacions logístiques en l’àmbit espanyol superior als 440 milions d’euros. A més, en l’exercici 2019 es va aconseguir un volum total d’inversió entorn de 1.650 milions d’euros, dels quals Catalunya va concentrar gairebé un 40% del total.

Aquesta operació demostra l’interès pel mercat català malgrat la crisi sanitària, segons la consultora Savills

En aquesta situació de crisi sanitària, l’interès per part de promotors i inversors “continua sent molt alt en el mercat català, que es caracteritza per una escassetat de disponibilitat de producte, principalment per la falta de sòl finalista i d’oportunitats d’inversió”, ha recordat la consultora. Per a pal·liar aquesta situació, Savills Aguirre Newman ha apuntat que la demanda haurà de ser cada vegada més creativa en l’anàlisi de les operacions amb l’objectiu d’entrar en el mercat, com en la gestió urbanística, rehabilitació, transformació o cerca d’actius més petits.