9 de febrero de 2023 | Actualizado 18:44
D’esquerra a dreta: Pere Navarro i Blanca Sorigué | Consorci de la Zona Franca de Barcelona

La Zona Franca de Barcelona llença el BNEW aquest any i trasllada el SIL al 2021

Aquest esdeveniment complementari se celebrarà del 6 al 9 d’octubre a Barcelona i s’enfocarà en el desenvolupament de la nova economia

L’actual crisi sanitària ha obligat als promotors del Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL) a cancel·lar l’edició d’aquest any i d’altres esdeveniments vinculats, com l’eDelivery i el SIL Amèricas. No obstant això, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha llençant un esdeveniment complementari i adaptat a l’actual conjuntura socioeconòmica, el Barcelona New Economic Week (BNEW), que se celebrarà del 6 al 9 d’octubre a la capital catalana. “Es tracta d’un esdeveniment híbrid, tant presencial com digital, dirigit a professionals”, ha explicat el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL, Pere Navarro. Concretament, l’esdeveniment, que se centrarà en la nova economia, es basarà en cinc pilars fonamentals: la logística, la indústria digital, el real state, l’e-commerce i les zones econòmiques.

Per la seva part, la directora general del Consorci de la Zona Franca i del SIL, Blanca Serigué, ha detallat que el BNEW es basarà en aspectes fonamentals com el coneixement, el networking, la innovació i el talent. “L’esdeveniment s’ha creat en un temps rècord, adaptant-nos al Covid-19”, ha explicat. “És quelcom que fa quatre mesos no ens haguéssim imaginat”. En aquest sentit, Sorigué ha assenyalat que “intentem treure el màxim d’oportunitats dins de la situació que estem vivint”. Pel que fa a això, Pere Navarro ha afegit que la resposta al BNEW ha estat “molt positiva” i que “servirà per reactivar l’economia i donar esperança a moltes empreses i professionals, fet que repercutirà en el manteniment i creació de llocs de treball”.

“L’esdeveniment s’ha creat en un temps rècord, adaptant-nos al Covid-19”
Blanca Sorigué Directora general del SIL

D’aquesta forma, el BNEW es podrà seguir en streaming i el Consorci preveu que s’inscriguin entre 7.000 i 10.000 usuaris de tot el món, que hauran d’abonar 100 euros per assistir de forma virtual. Per la seva part, l’organització del certamen també ha explicat que els actes presencials es portaran a terme en edificis singulars de Barcelona encara per confirmar i que, de mitjana, hi podran acudir entre 150 i 200 persones a cada conferència. Un altre punt destacat serà la participació d’uns 350 ponents i l’organització de 25 ponències inspiracionals amb personalitats com l’emprenedora i tecnòloga Cecila Tham; l’experta en enginyeria artificial, IoT i big data Alicai Asín; o l’experta en educació i intel·ligència emocional aplicada al canvi Elsa Punset.

Així mateix, s’oferirà l’oportunitat a les empreses de presentar les seves innovacions en format físic i digital, mitjançant diferents tecnologies com hologrames i projeccions; es realitzaran debats; i es portaran a terme entrevistes amb diferents professionals dels sectors relacionats. En aquest sentit, el Consorci ha confirmat que l’any vinent es mantindrà el BNEW de manera complementària a altres esdeveniments com el SIL Barcelona o el SIL Amèricas. Pel que fa el Barcelona Meeting Point, previst per al novembre, des de la Zona Franca han explicat que encara no s’ha pres una decisió sobre si se cancel·larà o no.