29 de octubre de 2020 | Actualizado 10:30
Les peces han començat a arribar al moll de Cantàbria | Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona acull el muntatge d’un synchrolift amb destinació Algèria

Les peces arriben a través d’un transport especial per carretera al moll de Cantàbria, on es realitzarà el seu assemblatge final en els propers mesos

L’empresa de Guipúscoa URSSA utilitzarà el moll de Cantàbria del port de Tarragona durant els propers mesos per al muntatge final d’un synchrolift, que un cop assamblat serà embarcat amb destinació Algèria. Aquesta estructura metàl·lica s’usa per elevar embarcacions fora de l’aigua per fer tasques de manteniment o reparació amb 15 metres de capacitat d’elevació, ha indicat l’Autoritat Portuària de Tarragona. La col·laboració amb aquesta empresa reforça el tràfic de càrrega de projecte de l’enclavament català.

El muntatge de l’elevador de vaixells tindrà una durada aproximada d’entre sis i nou mesos

El port de Tarragona ha rebut ja les tres primeres peces del sychrolift, ha assenyalat la institució portuària. Aquestes arribaran a través d’un transport especial per carretera des del País Basc a l’enclavament portuari, on el seu muntatge tindrà una duració d’entre sis i nou mesos. Aquest elevador d’embarcacions, ha destacat l’autoritat portuària, comptarà amb un total de 32 peces i estarà format per blocs intermedis de 25 per 70 per tres metres i unes 700-800 tones cadascú, que acabaran conformant una estructura de 2.428 tones. El port tarragoní compta amb infraestructures, equips de manipulació mecànica i d’estiba qualificats per a aquest tipus d’activitat i faciliten que gran estructures siguin fabricades o muntades a l’aire lliure en els molls per ser posteriorment carregades en vaixells especials.

El gestor d’obra d’URSSA, Óscar Coldeira, ha subratllat que és “un orgull per a la nostra empresa participar en un projecte d’aquesta magnitud internacional”. Coldeira ha ressaltat que “executar una construcció com aquesta en l’enclavament valora un cop més el potencial i la situació privilegiada del port de Tarragona”. La compayia basca, ha senyalat l’autoritat portuària, és una empresa de construccions metàl·liques dedicada a la gestió integral de projectes a través de la realització de la enginyeria bàsica, de producció, subministrament, fabricació, tractament de superfícies, log´sitica internacional i muntatge de tot tipus d’estricutres d’acer.