5 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:42
Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona rep el segon portacontenidors més gran del món

El 'MSC Sixin' escala en el port de Barcelona i prosseguirà la seva ruta per a enllaçar també amb València dins del servei Jade, operat per la 2M

La terminal BEST (Hutchison Ports) del port de Barcelona està treballant en l’operativa de càrrega i descàrrega del segon vaixell portacontenidors més gran del món, el ‘MSCSixin’. Entre les mercaderies desembarcades a Barcelona, destaquen divers material destinat a combatre l’emergència sanitària, com a solució hidroalcohólica, guants de làtex i maquinària mèdica. L’embarcació, amb capacitat per a 23.756 teus i 400 metres d’eslora i 61 de manga, va ser botada en 2019 i incorpora les últimes tecnologies emprades actualment en el transport marítim. Partirà de Barcelona dimarts que ve, dia 2 de juny, per a dirigir-se a València dins del servei Jade, que opera l’aliança 2M (MSC i Maersk).

El vaixell permet la connexió telemàtica dels denominats contenidors intel·ligents i disposa de més de 2.000 connexions per a contenidors refrigerats (reefer). A més, ha recordat l’Autoritat Portuària de Barcelona, “ha estat dissenyat seguint estrictes criteris mediambientals, permetent una important reducció de CO? per cada contenidor transportat respecte a la mitjana dels portacontenidors que estan operant actualment”. D’aquesta forma, l’arribada d’aquests vaixells s’alinea “amb els objectius mediambientals del port de Barcelona”, ha assenyalat la presidenta del port, Mercè Conesa, durant l’entrega d’una mètopa commemorativa d’aquesta primera escala, acte al qual també han assistit el branch manager de MSC a Barcelona, Salvador Richart, i el conseller delegat de BEST, Guillermo Belcastro.

“L’arribada de vaixells més sostenibles s’alinea amb els nostres objectius mediambientals”
Mercè Conesa Presidenta de l'Autoritat Portuària de Barcelona

Mercè Conesa ha aprofitat l’ocasió per a agrair a MSC el seu “compromís amb Barcelona, especialment en aquests mesos, quan hi ha un retrocés molt important del trànsit marítim internacional i, en conseqüència, s’estan produint cancel·lacions d’escales i concentracions dels serveis marítims”. En el mateix sentit, ha afegit que l’arribada d’aquests megavaixells “que operen en el servei marítim Jade entre Europa i Àsia, consolida encara més al port de Barcelona com hub de distribució pels fluxos de mercaderies entre tots dos continents”.

“El port de Barcelona i la seva comunitat logística estem preparats, gràcies a les nostres infraestructures, tecnologia i serveis, per a donar resposta al repte que suposa l’arribada de naus d’aquestes dimensions”, ha manifestat Mercè Conesa. La presidenta ha reconegut que, en aquests moments d’incertesa sanitària i econòmica global provocada pel coronavirus, “cal estar atents als canvis que s’estan produint en els fluxos comercials i de transport a tot el món i fa falta que tots els actors implicats, carregadors, ports i navilieres, treballem junts per a atendre les necessitats de les societats a les quals donem servei”.