21 de septiembre de 2021 | Actualizado 6:29

La Zona Franca i el port de Barcelona s’uneixen a la Mesa de l’Automoció de Catalunya

El grup de treball creat a instàncies de Foment del Treball incorpora com a membres permanents del grup de Treball a Mercè Conesa i Pere Navarro
Instal·lacions de Nissan a la Zona Franca de Barcelona | Nissan

La patronal empresarial catalana Foment del Treballl ha anunciat la incorporació com a membres permanents de la presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, i del delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, a la Mesa de l’Automoció de Catalunya. Aquest instrument, creat a instàncies de Foment del Treball, persegueix “reforçar i potenciar la indústria de l’automòbil”.

El grup de treball compta amb “les aportacions dels més destacats agents del sector, tant des del vessant institucional, industrial i empresarial, com de la consultoria”, ha assenyalat la principal patronal catalana. El propòsit de la Mesa de l’Automoció de Catalunya és “establir les bases que permetin la viabilitat del conjunt de l’ecosistema industrial que Catalunya ha acumulat entorn de l’automòbil durant dècades, i explorar alternatives per a tot el sector a partir de la crisi de Nissan, que ha anunciat el tancament de la planta de la Zona Franca, programada per al mes pròxim de desembre“.

Segons ha manifestat Foment del Treball, el grup de treball ha iniciat ja la seva activitat i ha mantingut reunions amb els secretaris generals de sindicats CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament, i amb la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón. Aquesta setmana està previst, a més, presentar els objectius d’aquesta taula al secretari de Industria, Raúl Blanco; al president de Moventia, Miquel Martí; al soci de YGroup, Jose Antonio Bueno; i al conseller delegat de TOP Projectes i Contractes, Jordi Sumarroca. Al llarg del mes juny, també s’han planificat “trobades al més alt nivell institucional amb el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, amb les ministres del Govern d’Espanya, Teresa Ribera –Transición Ecológica- i Reyes Maroto –Industria, Comercio y Turismo- i altres destacats representants del sector per a incorporar les seves aportacions i avançar en l’estudi de viabilitat”, segons ha assenyalat Foment del Treball.