7 de marzo de 2021 | Actualizado 8:10

El port de Tarragona confia a Bac Engineering la redacció dels accessos a la ZAL

L’empresa ha estat escollida per a l’assistència tècnica de tres projectes anteriors a l’aprovació dels dos plans especials de la ZAL
Imatge virtual de la futura ZAL del port de Tarragona | Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha adjudicat a l’enginyeria Bac Engineering Consultancy la redacció dels accessos a la zona ZAL del port. Per un import de 50.000 euros sense IVA, l’empresa ha estat l’escollida entre un total de sis ofertes presentades per a l’assistència tècnica de tres projectes anteriors a l’aprovació dels dos plans especials de la ZAL, motiu pel qual “es troben desactualitzats a data del 2020 i no es poden licitar”, tal com han explicat des del port.

D’aquesta forma, Bac Engineering serà l’encarregada de revisar, actualitzar, adequar i reescriure aquests projectes per a la seva futura licitació i adjudicació, tasca per a la qual disposarà d’un termini de 126 dies. En concret, el primer projecte consta de la construcció d’un nou vial que serveixi d’accès Oest al port, a la vegada que discorre per l’interior de la futura ZAL cap a la zona de servei i creua el rack de Repsol. Per altra banda, el segon projecte inclou un nou accés que donarà continuïtat al vial interior que connecta amb l’autovia C-31b per a vehicles lleugers en la rotonda de la Piconadora i amb l’autopista A-7 a través de la TV-3148 per a vehicles pesats. Els accessos permetran connectar dos vies d’alta capacitat amb la ZAL i l’interior del port.

Bac Engineering serà l’encarregada de revisar, actualitzar, adequar i reescriure aquests projectes

Finalment, el tercer projecte contempla el procés constructiu d’una rotonda d’accés a la ZAL en la seva zona d’enllaç amb la C-31b, així com l’adequació del tram de vial de la T-3146 des de la seva nova rotonda cap al pas de l’obra de fàbrica de la riera Baorada-Boella, recentment adequat. L’autoritat portuària ha puntualitzat que la rotonda s’haurà d’ubicar en la proximitat de l’empresa DOW. A més, el treball de l’enginyeria es dividirà en diferents etapes, que inclouen la recopilació i anàlisi de la informació; l’estudi dels canvis i actualitzacions a dur a terme; la redacció dels projectes constructius; i altres documents a redactar.