25 de septiembre de 2020 | Actualizado 18:14

El port de Tarragona millora la seva infraestructura ferroviària per als tràfics agroalimentaris

La via, que disposa d’una longitud total de 300 metres, permetrà millorar la capacitat de càrrega i maniobra en el moll de Castella
Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha millorat les infraestructures ferroviàries del moll de Castella amb el desdoblament d’una via de ferrocarril. La nova via, paral·lela a la ja existent i amb una longitud de 300 metres, permetrà millorar la capacitat de càrrega i manobra d’aquest moll especialitzat en productes agroalimentaris a granel. “La via existent presentava una longitud no acord a les necessitats operatives dels nous tràfics ferroviaris”, han puntualitzat des de l’ens portuari. Segons ha explicat, aquesta situació “ocasionava ineficiències amb les operatives de vaixells a la zona de Castella Sud, la més pròxima al cantell del moll”. Per aquest motiu, s’ha optat per desdoblar la via de Castella Nord, que ha estat dissenyada amb ample ibèric.

La via existent presentava una longitud no acord a les necessitats operatives dels nous tràfics ferroviaris

Concretament, l’obra s’ha iniciat en el carrer Àvila del moll de Castella mitjançant una via de formigó i el condicionament de l’actual desviament situat en la intersecció d’aquest carrer amb el de Salamanca, també en la mateixa zona del port. En aquest sentit, les empreses que hi operen “cada cop utilitzen més els serveis ferroviaris, fet que intueix un canvi en el sector de la logística”, com ha assenyalat l’autoritat portuària. Les destinacions habituals dels moviments d’agroalimentaris acostumen a ser la Vall de l’Ebre, Lleida, Monzón, Saragossa i Vic.

El port català acull una mitjana de tres trens setmanals de productes agroalimentaris des de l’any passat, principalment blat de moro, amb puntes de fins a cinc trens setmanals el passat mes d’abril. En general, el moviment d’aquest tipus de productes és un dels més destacats del port, tant per volum, amb uns cinc milions de tones anuals de mitjana; com per les instal·lacions i repercussió econòmica en el conjunt del hinterland que aquests tenen. Així mateix, el port va rebre recentment la seva primera operativa de càrrega de farina de soja per ferrocarril.