14 de julio de 2024 | Actualizado 16:57

El consell assessor per internacionalitzar la logística catalana suma tres membres

El Col·legi de Camins, el d’Enginyers Industrials i el clúster ferroviari Railgrup s’han integrat en aquest consell assessor público-privat
Isidre Gavín (Territori i Sostenibilitat) i Mercè Conesa (port de Barcelona), al centre de la imatge, acompanyats per Enric Ticó (Cimalsa i Fundació Cetmo), Joan Romero (Acció), Santiago Bassols (BCL) i Jordi Fornós (Cimalsa) | Generalitat de catalunya

El consell assessor per a la Internacionalització de la Logística de Catalunya ha incorporat recentment tres nous membres. Es tracta del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports; el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya; i el clúster Railgrups. Així mateix, Cimalsa ha anunciat l’inici de les primeres actuacions resultants de l’acord amb l’agència pública catalana Acció per identificar licitacions internacionals d’interès. Pel que fa a això, el consell assessor va expressar la seva voluntat el passat mes de març de col·laborar amb Acció per a què l’agència portés a terme una exploració de les oportunitats de licitació pública finançades per organismes multilaterals i europeus en logística i transport, centrades principalment en Amèrica Llatina i Àfrica.

El consell assessor és un instrument creat a finals del 2019 per les conselleries de Territori i Sostenibilitat i d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, els ports de Barcelona i Tarragona, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, l’empresa pública Cimalsa i la Fundació Cetmo. El seu principal objectiu és impulsar actuacions internacionals de les entitats i institucions catalanes sota una plataforma única. Per tant, els promotors d’aquest consell assessor persegueixen l’exportació de “les millors pràctiques en infraestructures (també en els àmbits de la gestió i la tecnologia) i el transport, tant en l’àmbit públic com el privat, mitjançant projectes de consultoria”.

A més, l’organisme logístic català ha assegurat que, amb això, reforçarà també “la posició d’empreses privades catalanes a l’exterior”, fet que facilitarà conseqüentment “la realització de projectes de l’àmbit internacional”. Per aconseguir aquesta finalitat, el consell assessor s’ha compromès, a la vegada, a impulsar “las relacionades amb les institucions financeres multilaterals, amb la finalitat de trobar finançament per portar a terme projectes d’interès mutu”, segons ha assegurat.