26 de septiembre de 2020 | Actualizado 7:56

El port de Tarragona inicia les operacions de bunkering a vaixells en la seva zona de fondeig

El vaixell 'Nivaria', actualment amb base en Barcelona, serà l'encarregat de realitzar aquestes operatives a partir d'ara en l'enclavament tarragoní
El vaixell 'Nivaria' ha realitzat aquesta operació | Autoritat Portuaria de Tarragona

L’empresa Península Petroleum ha estat l’encarregada d’iniciar el servei d’avituallament de carburants als vaixells situats en la zona de fondeig del port de Tarragona. L’autoritat portuària ha anunciat que l’embarcació ‘Nivaria’, procedent de Barcelona, ha realitzat aquestes primeres operacions de bunkering als vaixells ‘Almi Sky’ i ‘Atlantic Symphony’ durant aquest primer cap de setmana de juny. El servei es pot sol·licitar en l’atracada o en ancoratge, ha subratllat el port català, i sempre que les condicions siguin favorables.

El servei es pot sol·licitar en l’atracada o en aconratge del vaixell, sempre que les condicions siguin favorables

El ‘Nivaria’, actualment amb base en Barcelona i amb una capacitat d’unes 4.500 tones de VLSFO (Very Low Sulphur Fuel), serà l’encarregat de realitzar aquestes operacions a partir d’ara en el port de Tarragona. El bunkering amb combustibles baixos en sofre suposa un nou impuls per als ports de tot el món, ha reconegut l’autoritat portuària.

L’enclavament català ha destacat que el bunkering és una «pràctica molt habitual on el vaixell-tanc és l’encarregat de traspassar el combustible a un altre vaixell». Aquest sistema de subministrament de combustible, ha assenyalat el port de Tarragona, permet aprovisionar amb VLSFO, un fuel amb un molt baix contingut de sofre i LSMGO (Low Sulphur Marini Gasoil), amb un màxim del 0,1% de sofre. Tots dos combustibles, ha ressaltat l’autoritat portuària, compleixen amb la nova normativa IMO 2020 que va entrar en vigor el passat 1 de gener.