1 de octubre de 2020 | Actualizado 6:01

Bunge prova el tren per a moure farina de soja entre el port de Barcelona i Zuera

Go Transport ha operat aquest servei ferroviari carregat amb farina de soja de l'empresa agroalimentària Bunge per a fàbriques de pinso aragoneses
Operativa de càrrega de la farina de soja al port de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

L’apartador ferroviari de Ergransa en el port de Barcelona ha acollit la primera prova per a transportar farina de soia fins a la terminal de Zuera (Saragossa). Les 850 tones de l’empresa agroalimentària Bunge s’han desplaçat en un servei format per 17 vagons i operat per Go Transport. «La posada en marxa d’aquest servei ferroviari és una bona mostra de l’aposta per la sostenibilitat que realitza tant el port de Barcelona com tota la seva comunitat portuària» per a «eliminar de la carretera dotzenes de camions diàriament», han assenyalat des de l’autoritat portuària.

«El sector de l’alimentació animal està creixent de manera important a l’Aragó i a la part occidental de la província de Lleida», han constatat des del port de Barcelona. Aquest augment de la demanda per a produir pinsos està multiplicant les necessitats de proveir-se de cereals i de farines, entre elles, la de soja. En aquest context, han explicat fonts del sector ferroviari, aquests productes són, ara com ara, dels més dinàmics i amb millors perspectives de creixement en l’àmbit del ferrocarril a Espanya.

El port de Barcelona aspira a consolidar aquesta operativa ferroviària de farina de soja per a tancar la cadena logística de la indústria càrnia aragonesa. De fet, segons l’autoritat portuària, «la iniciativa de Bunge de posar en marxa aquest servei ferroviari està perfectament alineada amb altres accions que s’han dut a terme des del port de Barcelona per a impulsar el procés d’internacionalització de l’economia de l’Aragó». En aquest sentit, han recordat «el servei regular de transport de contenidors reefer que uneix el recinte portuari amb Terminal Marítima de Zaragoza (TmZ) i que serveix per a tancar el cercle logístic de la indústria càrnia».