28 de octubre de 2020 | Actualizado 19:37

La connexió 5G entre Espanya i França obre una nova finestra per digitalitzar la mobilitat

La iniciativa 5GMED, que començarà a desenvolupar-se el setembre, donarà suport a la conducció automatitzada i la gestió avançada del tràfic viari i ferroviari
Centre de control de telecomunicacions en Collserola (Barcelona) | Cellnex

Tres nous projectes de desplegament transfronterer 5G començaran a desenvolupar-se a partir del proper mes de setembre en la Unió Europea. Entre ells, destaca el corresponent a Espanya i França i que les permetrà estar connectades amb aquesta tecnologia el novembre de 2023, segons els càlculs de la Comissió Europea. Aquesta interconnexió transfronterera entre Figueres (Girona) i Perpinyà (França), que compta amb una inversió de 16 milions d’euros, obre una nova finestra per digitalitzar la mobilitat en el Corredor Mediterrani, han manifestat els promotors de la iniciativa. 

El projecte 5GMED, que és com es denomina oficialment aquesta actuació, “té com a objectiu aportar un model de desplegament sostenible de 5G per a la mobilitat del futur en el Corredor del Mediterrani entre la frontera de França i Espanya”, ha explicat Cellnex Telecom, que és la coordinadora del consorci de 21 socis de set països immersos en la connexió 5G hispanofrancesa. Concretament, el 5GMED donarà suport a quatre casos d’ús: conducció automatitzada a distància, gestió avançada del tràfic, continuïtat de serveis comercials en el ferrocarril durant el canvi transfronterer i, per últim, infoentreteniment amb realitat augmentada per a cotxes autònoms i ferrocarrils.

16 milions d’euros

La inversió per a aquest tram 5G ascendeix a 16 milions d’euros, el 75% finançat per la Comissió Europea

Cellnex Telecom ha afegit que “els serveis que es testaran es basen en una àmplia gamma de tecnologies més enllà del 5G, inclosos els sensors a bord i la intel·ligència artificial (IA), que proporcionaran serveis avançats de connectivitat de manera escalable i reproduïble a través de les rutes de transport”. Els casos d’ús es testaran primer en tres instal·lacions de proves a petita escala que ajudaran a reproduir les condicions reals, ha explicat la coordinadora del consorci del 5GMED.

“El tram transfronterer entre Figueres i Perpinyà és estratègic en la xarxa transeuropea de transport, ja que suporta el 55% del tràfic per carretera entre la Península Ibèrica i la resta d’Europa, així com el 65% del tràfic ferroviari”, ha recordat Cellnex. A més, “el Corredor 5G del Mediterrani és una gran oportunitat de futur per a Catalunya, per a l’economia catalana i, sobretot, per al sector de l’automòbil”, ha manifestat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró. A més del suport de la regió francesa d’Occitània i de la Generalitat i el paper de coordinador de Cellnex, entre els 21 socis del consorci per a aquest tram transfronterer destaquen actors com Abertis Autopistes, SNCF, LFP Perthus, Atos, Comsa, Vodafone o el Mobile World Capital Barcelona”