19 de abril de 2021 | Actualizado 19:15
Nova nau de Agility al port de Barcelona | ZAL Port de Barcelona

Agility estrena plataforma de 11.200 metres quadrats a la ZAL del port de Barcelona

L'operador logístic va signar un acord amb Cilsa al 2018 per a la seva construcció, amb l'objectiu de donar resposta al seu creixement dels últims anys

La societat gestora de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de Barcelona, Cilsa, ha lliurat a l’operador logístic Agility Spain una nau de 11.221 metres quadrats, dels quals 957 metres quadrats corresponen a oficines. Totes dues companyies van signar un acord al novembre de 2018 per a la seva construcció clau en mà, en un projecte mitjançant el qual Agility pretén donar resposta al creixement que ha experimentat en els últims anys en els àmbits de serveis de logística, transport multimodal i distribució per a empreses industrials, de serveis i retail. La construcció està ubacada a una parcel·la amb una dimensió total de 15.883 metres quadrats.

La nau està equipada amb plaques fotovoltaiques a la coberta per a autoconsum

La nova plataforma compta amb certificació LEED Gold i “està dotada a la més moderna tecnologia per a l’activitat logística”, segons ha explicat l’operador logístic i Cilsa en un comunicat conjunt. Concretament, s’ha implementat un sistema integrat de gestió d’edifici per al control que gestiona la il·luminació artificial mitjançant LEDs de baix consum regulables i la il·luminació natural, que supera el 5% de superfície lliure de claraboies. A més, s’han instal·lat plaques fotovoltaiques a la coberta que produiran energia per a un autoconsum pic de 25 quilowatts per hora, en línia amb el seu compromís mediambiental.

Altres característiques de les instal·lacions són una alçada lliure d’11 metres en la zona de magatzematge, un panell sandvitx prefabricat aïllat a l’edifici i una coberta deck construïda en el mateix lloc. D’altra banda, la parcel·la es dota amb 56 places privades d’aparcament distribuïdes en dues zones i 25 molls de càrrega amb portes seccionables automàtiques i abrics exteriors. Aquest lliurament s’emmarca en els projectes de nova construcció que Cilsa desenvolupa en aquests moments i que sumen una nova superfície de 270.000 metres quadrats. Una vegada finalitzats aquests projectes, es preveu que la zona d’activitats logístiques disposi de més de 920.000 metres quadrats construïts.