21 de septiembre de 2020 | Actualizado 19:00

Barcelona reactiva la zona de baixes emissions i amplia la moratòria per a mercaderies

El termini s’ha ampliat fins a l’1 d’abril del 2021 per a furgonetes i fins a l’1 de juliol del proper any per a camions i vehicles pesats
Ajuntament de Barcelona

La ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana han reactivat l’entrada en vigor de les multes per incomplir la zona de baixes emissions (ZBE), després de què aquesta mesura es veiés temporalment paralitzada per la crisi sanitària. El nou calendari i full de ruta preveuen, no obstant això, una ampliació dels terminis de moratòria per a furgonetes i camions. Concretament, en el primer cas, el termini s’ha ampliat fins a l’1 d’abril del 2021 i, en el dels camions i vehicles pesats, fins a l’1 de juliol del proper any. Així mateix, en els pesats es contempla una pròrroga d’un termini proporcional “si no es donen les condicions legals i tècniques per a la implementació dels filtres necessaris”, segons ha especificat l’Ajuntament de Barcelona.

“Les zones de baixes emissions han vingut per quedar-se, com a eina per a reduir la contaminació i protegir la salut de les persones”, ha assenyalat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda. A més de l’AMB, la resta d’institucions implicades inclouen els cinc ajuntaments que integren la ZBE Rondes BCN (Barcelona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet i Sant Adrià del Besòs) i la Generalitat de Catalunya. Poveda ha afegit que “la llei del canvi climàtic obliga a crear zones de baixes emissions” i ha anunciat que “en els propers mesos també es crearan altres zones de baixes emissions en municipis metropolitans”. El vicepresident també ha aprofitat l’ocasió per celebrar el pla d’impuls a la indústria de l’automòbil del Govern central.

“També es crearan altres zones de baixes emissions en municipis metropolitans en els propers mesos”
Antoni Poveda Vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB

Per la seva part, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha recordat que durant l’estat d’alarma els nivells de contaminació de l’àrea metropolitana de Barcelona “van caure a mínims històrics” i ha subratllat que “apostar per un aire net ens permetrà la reactivació d’una economia resilient i de futur”. Segons un estudi liderat per diferents institucions catalanes, el diòxid de nitrogen (NO2) en la ciutat ha baixat el 55% durant l’estat d’alarma, en comparació amb el mes anterior, mentre que la de carboni negre ha caigut el 63% i les partícules PM10, el 21%. Tot i això, l’Ajuntament de Barcelona ha advertit de què l’increment de l’e-commerce “suposarà un fort augment de les emissions contaminants i empitjorarà la qualitat de l’aire”.

Pel que fa a això, la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat, Mercè Rius, ha expressat la seva intenció d’anar un pas més enllà: “A més de la renovació de flotes, volem fomentar actuacions per reduir la mobilitat obligada, potenciant el teletreball i afavorint la flexibilitat dels horaris per disminuir els problemes que hi pugui haver en hora punta”. En donar facilitats per a què la mobilitat quedi repartida de forma homogènia, Rius aspira a mantenir un menor ús del transport privat i evitar conseqüentment el seu impacte en la qualitat de l’aire i el soroll.