16 de junio de 2021 | Actualizado 19:08

Florette desembarca a Catalunya amb un centre de producció totalment automatitzat

El projecte de desenvolupament de la companyia a Tarragona reduirà la seva petjada de carboni en minimitzar les emissions en el transport
Recreació del nou centre de Florette a Tortosa | Florette

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha venut set parcel·les del sector Catalunya Sud de Tortosa i L’Aldea, en la comarca del Baix Ebre (Tarragona), a l’empresa Florette. Els terrenys, ha destacat l’organisme públic, sumen una superfície de 41.296 metres i l’operació s’ha formalitzat per un import superior al milió d’euros. La companyia de comercialització de verdures fresques desembarca així a Tarragona per cobrir la zona de Catalunya i Llevant, amb unes noves instal·lacions que estan basades en el concepte d’indústria 4.0 i que estaran automatitzades amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència, ha ressaltat Florette. Així mateix, es promourà una major eficiència dels recursos, major adaptació a les demandes i disposarà d’un anàlisi en temps real de la informació.

L’actuació es desenvoluparà en dues fases i suposarà una inversió de 13 milions d’euros

El projecte de la firma a Tortosa es farà en dues fases, ha apuntat Incasòl, i suposarà una inversió de 13 milions d’euros i la creació de 200 nous llocs de treball directes. L’organisme  públic dependent de la conselleria de Territori i Sostenibilitat ha subratllat que, en la primera fase, Florette preveu construir una nau de 5.000 metres quadrats que permetrà una primera ampliació del seu negoci, per culminar-lo, posteriorment, amb una altra edificació de 6.000 metres quadrats més. Amb aquestes noves instal·lacions, “augmentarem la proximitat al consumidor d’aquestes regions, quelcom fonamental per seguir garantint la màxima frescor i un producte de proximitat”, ha explicat Florette.

A més, aquesta aproximació física al consumidor permet també “minimitzar la petjada de carboni en rebre les emissions de CO2 durant el transport”. En l’actualitat, l’empresa navarresa compta amb sis centres de producció repartits per tota la Península i Canàries. El sector industrial Catalunya Sud està situat entre els municipis de Tortosa i L’Aldea, juntament a la sortida de Tortosa de l’AP-7, en un tram lliure de peatge, ha destacat Incasòl. Aquest espai té una superfície total de 136 hectàrees i en l’actualitat es troben en plena comercialització cinc parcel·les disponibles.