19 de agosto de 2022 | Actualizado 22:25

Bayer centralitza a Barcelona la seva logística i supply chain per a Europa i Orient Mitjà

“El nostre major repte ara és trobar talent” per a incorporar a 100 perfils logístics, ha reconegut el directiu de la multinacional Marc Ferré
Centre de Bayer a Sant Joan Despí | Savills

L’empresa químic-farmacèutica Bayer ha centralitzat a Barcelona la logística i supply chain d’11 països d’Europa i Orient Mitjà. El centre d’excel·lència, situat a Sant Joan Despí, va obrir les seves portes fa més de 20 anys per a proveir serveis compartits per a l’organització global. A partir d’ara, inclourà també activitats de gestió de la cadena de subministrament i logística. “El nostre model de treball ens permet absorbir nous projectes i adaptar la nostra dinàmica d’una forma àgil i senzilla”, ha assegurat el director del Centre de Serveis Compartits de Bayer a Barcelona, Marc Ferré. “Amb la centralització d’aquestes activitats, i en línia amb la nostra experiència en digitalització i optimització de processos, esperem harmonitzar-los, automatitzar-los i simplificar-los, implementant una gestió sobre la base de les dades”.

D’aquesta manera, la digitalització i estandardització de processos ajudaran a optimitzar l’operativa, així com l’ús de la robòtica per al desenvolupament d’aquelles tasques més mecàniques. En aquest sentit, el directiu ha afegit que les instal·lacions de Sant Joan Despí “són referent per a Bayer a tot el món, per la qual cosa sempre és un ferm candidat per a l’adjudicació de projectes d’alt valor”. Així mateix, ha puntualitzat que “la ubicació a Barcelona, el seu nombre d’universitats, així com l’accés a talent especialitzat i divers, el converteixen en un enclavament idoni per al creixement del nostre hub d’excel·lència”.

“El centre de Sant Joan Despí sempre és candidat per a adjudicar-se projectes d’alt valor”
Marc Ferré Director del Centre de Serveis Compartits de Bayer a Barcelona

“Aquesta decisió consolida la nostra posició i permet donar resposta a les necessitats de la població en dos àmbits clau com són la salut i l’alimentació”, ha manifestat Ferré. El centre compta, en l’actualitat, amb una plantilla de 600 professionals, amb previsió d’ampliar l’equip després de les noves funcions adjudicades. “Necessitem incorporar enguany a 100 nous professionals, principalment amb experiència en la cadena de subministrament i logística, amb perfil internacional i ganes de treballar en entorns globals”, ha assenyalat Ferré. Entre altres, s’inclouen enginyers de dades, gestors de projectes, comptables o agents de servei al client amb idiomes com a portuguès, italià, francès, holandès o àrab.

En relació a aquests perfils, Ferré ha reconegut que “el nostre major repte ara és trobar talent que, coincidint amb actituds de flexibilitat i lideratge, se sumi al nostre equip i ens permeti mantenir la nostra excel·lència”. Referent a això, l’empresa aposta des de fa anys per models flexibles de treball com el teletreball, la qual cosa, segons Ferré, “també facilita l’assimilació d’aquesta mena de projectes globals”.

El centre incorporarà enguany a 100 nous professionals, des d’enginyers de dades fins a gestors de projectes

Quant a sostenibilitat es refereix, Bayer s’ha proposat reduir el seu impacte mediambiental i ser neutre en emissions de carboni de cara a 2030. Així mateix, Barcelona s’ha sumat a la mesura recentment anunciada per l’empresa d’usar exclusivament energies renovables a partir de gener de 2021. “A nivell local, això ha donat lloc a la revisió dels nostres processos”, ha explicat Ferré. Amb una inversió pròxima a un milió d’euros en 2019, el centre ha instal·lat recentment, entre altres, punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Una altra de les iniciatives passa per la revisió de la cadena de valor de Bayer amb criteris de sostenibilitat, acompanyant als proveïdors per a reduir el seu impacte mediambiental.