31 de octubre de 2020 | Actualizado 18:17

El port de Barcelona identifica oportunitats laborals en la digitalització i la sostenibilitat

L’autoritat portuària considera que els perfils professionals relacionats amb la multimodalitat, la transició energètica i la digitalització seran els més sol·licitats en el futur
Port de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha participat en la darrera assemblea general organitzada pel comitè de formació i ocupació de l’Associació MedPorts. En ella, el port ha identificat els perfils professionals que més se sol·licitaran en el futur en els ports mediterranis, que es concentraran en tres grans àmbits: la digitalització, la multimodalitat i la transició energètica.

La reunió online ha comptat amb la participació de ports espanyols, francesos i eslovens, entre d’altres. En ella, s’ha presentat el pla de treball per al segon semestre de l’any i les tasques dutes a terme pels diferents comitès durant la primera meitat del 2020, així com l’aprovació dels comptes de l’associació. L’Autoritat Portuària de Barcelona és un dels ports fundadors de l’organització i membre del comitè executiu de MedPorts i, des de fa dos anys, l’associació també ha fomentat el transport marítim en el Mediterrani.

MedPorts s’articula en diferents comitès de treball i agrupa a una vintena de ports d’Espanya, Itàlia, França, Malta, el Marroc, Egipte, Algèria, Tunísia, Eslovènia i el Líban. En aquest sentit, l’associació es centra en aspectes determinants per al futur del transport marítim i l’economia de la regió, com per exemple el paper del Mediterrani en els fluxos comercials mundials, la sostenibilitat i la competitivitat.