27 de septiembre de 2020 | Actualizado 7:56
‘Project cargo’ amb peces destinades al golf de Mèxic | Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona acull un ‘project cargo’ amb peces destinades al golf de Mèxic

Des del port català es transportaran un total de 22 peces de 200 tones cadascuna de la mà de l’empresa Schwartz Hautmont

El moll d’Aragó del port de Tarragona ha acollit un nou project cargo de grans dimensions, amb el transport en un vaixell de Spliethoff de 22 peces de 200 tones de pes cadascuna destinades al golf de Mèxic. El projecte, que es va iniciar l’any 2019, té com a data de finalització prevista aquest 2020, quan tots els components s’hagin traslladat a Florida (Estats Units) i Yucatán (Mèxic). “Les estructures formaran part de fonamentació submarina i d’estructures de protecció de plataformes de producció submarines”, ha explicat l’autoritat portuària. Concretament, les peces s’ancoraran en el fons del mar i subjectaran les cadenes que amarraran diferents tipus d’instal·lacions submergides, semi submergides o flotants.

El projecte està liderat per Schawrtz Hautmont, empresa encarregada del muntatge i gestió del mateix en el recinte portuari tarragoní. La companyia, que disposa d’experiència en el sector de la construcció d’estructures metàl·liques d’alta especialització, permetrà que s’asseguri la subjecció permanent en el fons del mar d’equips industrials submarins. Així mateix, també proporcionarà protecció contra càrregues operacionals i accidentals durant la vida útil del complex, tal i com ha explicat el port en un comunitat.

L’aposta del port per aquest tipus de càrrega s’ha incrementat en els darrers anys

L’enclavament portuari català ha destacat que disposa de particularitats “molt destacables” per als project cargo o càrrega de projecte, com la climatologia, àrees operacionals de 280.000 metres quadrats, mà d’obra especialitzada, rampes Ro-Ro i la seva accessibilitat terrestre i ferroviària. A més, “el calat de 16 metres de profunditat fa la resta, ja que permet l’atracada de vaixells especials preparats per transportar grans càrregues”, ha recordat. Finalment, el port també disposa de grues multipropòsit amb capacitat de càrrega màxima de fins a 35 tones. “La confluència d’aquests factors a Tarragona i l’aposta del port per aquest tipus de càrrega han fet que s’incrementi el volum de projectes, havent en l’actualitat projectes de tres empreses diferents en marxa”, ha conclòs.