29 de septiembre de 2020 | Actualizado 17:41
D’esquerra a dreta: Pere Navarro (CZFB) i Miquel Vicente (Barcelona Tech City) | Consorci de la Zona Franca de Barcelona

DFactory i Barcelona Tech City impulsaran junts un ecosistema tecnològic a Barcelona

Ambdues entitats han signat un conveni de col·laboració, amb entrada en vigor immediata, per dur a terme diferents projectes lligats a la innovació

Els organismes DFactory i Barcelona Tech City han signat un conveni de col·laboració per impulsar i crear “un entorn adequat per al desenvolupament de les empreses, atraure inversió local i internacional a la ciutat i connectar el talent entre empreses”, segons han explicat en un comunicat. A més, també han anunciat que col·laboraran en altres organitzacions per accelerar l’ecosistema tecnològic mitjançant iniciatives com networking, organització d’activitats i conferències, realització de projectes, workshops i participació en fires, entre altres.

El conveni ha estat signat pel delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del DFactory, Pere Navarro, i el president del Barcelona Tech City, Miquel Vicente. L’acord ha entrat en vigor de forma immediata i estableix un compromís entre ambdues entitats per al desenvolupament de possibles col·laboracions en referència a projectes o iniciatives referents a la innovació, transferència tecnològica, startups, emprenedors, empreses consolidades, inversors, incubadores, acceleradores o el desenvolupament de projectes living lab.

El DFactory és una associació privada impulsada per l’aliança entre el CZFB i Leitat (Tecenio), amb l’objectiu de ser un hub tecnològic per al foment i desenvolupament de la indústria 4.0 a Europa. Per aconseguir-ho, busca potenciar un ecosistema d’atracció de talent, tecnologia i inversions en un espai que uneixi empreses innovadores i projectes tecnològics vanguardistes. Les obres d’aquesta nau industrial, que estarà ubicada a la Zona Franca de Barcelona, ja són en marxa. Concretament, la primera fase del projecte finalitzarà aquest mateix 2020, amb un edifici de 17.000 metres quadres que comptarà amb oficines, laboratoris i espais d’incubació. Es preveu que la segona fase inclogui una ampliació e 100.000 metres quadrats.