23 de octubre de 2020 | Actualizado 6:29

El port de Barcelona renova la certificació QualiCert de la seva marca de qualitat tres anys més

El document garanteix que els processos i auditories que realitza segueixen "estrictes criteris d'equitat, imparcialitat i confidencialitat"
Autoritat Portuària de Barcelona

La marca de qualitat del port de Barcelona, Efficiency Network, ha renovat la seva certificació QualiCert de l'empresa SGS, a través de la qual garanteix que els processos i auditories que realitza segueixen “estrictes criteris d'equitat, imparcialitat i confidencialitat”, segons ha assegurat l'autoritat portuària. Referent a això, la presidenta del port, Mercè Conesa, ha destacat que aquesta “garanteix que cadascun dels operadors i administracions Efficiency Network que treballen en els àmbits del transport de contenidors i dels serveis als vaixells en el complex portuari reben el mateix tracte i informació a l'hora de mesurar i avaluar els seus indicadors”. La certificació té una validesa de tres anys amb un seguiment anual.

Concretament, SGS ha avaluat diferents paràmetres com la imparcialitat i confidencialitat de les auditories que realitza; la metodologia del procés de certificació i renovació d'aquestes certificacions, que garanteix l'equitat i transparència del procés; o el seu sistema de millora contínua de les administracions i cadenes logístiques. Així mateix, des del port també han destacat altres paràmetres com l'enfocament dels seus serveis als clients; la formació i competències necessàries de l'equip auditor; i la difusió de valor de ser certificat EfficiencyNetwork, de manera que promociona a les empreses certificades.

Efficiency Network és la marca de qualitat de les empreses i administracions que treballen al port de Barcelona. Actualment, formen part d'ella 89 organitzacions certificades que són agents duaners, transitaris, agents consignataris, empreses de transport, terminals de contenidors i empreses de serveis als vaixells.