30 de octubre de 2020 | Actualizado 21:26
Joan Pere Gómez, en el centro, en uno de los puntos de recarga recientemente instalados | Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat instal·la cinc nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Les estacions de recàrrega se situen en els ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i Les Cases d’Alcanar

L'empresa pública Ports de la Generalitat ha instal·lat cinc punts de càrrega per a vehicles elèctrics en els ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar, en línia amb el seu pla estratègic. L'actuació, que ha comptat amb una inversió de 90.000 euros, cerca afavorir “una mobilitat neta i eficient entre els usuaris”, segons ha explicat la Generalitat de Catalunya. També s'ha dotat a la flota de vehicles de l'administració portuària en els ports de l'Ebre amb motos elèctriques i automòbils elèctrics i híbrids.

“La dotació dels cinc punts de càrrega en la costa de l'Ebre contribueix a l'expansió del nombre de punts de subministrament energètic i impulsa la mobilitat sostenible amb la circulació de vehicles elèctrics per a la xarxa viària catalana”, ha assegurat el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez. Concretament, els punts de recàrrega se situen “en llocs accessibles, adequadament senyalitzats i amb accés garantit permanent per als usuaris de qualsevol classe de vehicle elèctric estàndard”, ha assenyalat Ports. Els usuaris podran utilitzar-ho mitjançant una app amb un codi QR, però també s'ha habilitat de manera temporal targetes de recàrrega dels ajuntaments adherits a l'Aliança de Municipis per a la Interoperabilitat en estacions de recàrrega de vehicles elèctrics de Catalunya.

“Els vehicles elèctrics es podran carregar en els ports del Nord al Sud del litoral català”
Joan Pere Gómez Director general de Ports de la Generalitat

Aquests punts s'han sumat als nou que Ports està instal·lant en la costa de Barcelona i Girona. “Una vegada estiguin tots els punts instal·lats, els vehicles elèctrics es podran carregar en els ports del Nord al Sud del litoral català”, ha afegit Gómez. En el cas del port de Sant Carles de la Ràpita, s'ha dotat d'un punt de recàrrega ràpida que permet carregar de manera simultaneja dos vehicles tant amb corrent continu com alterna, amb un temps estimat de càrrega de 15 a 20 minuts. Per part seva, en la resta d'enclavaments hi ha disponible un punt de recàrrega semiràpida, amb corrent altern i també amb possibilitat de càrrega de dos vehicles, amb un temps de càrrega estimat de dues a quatre hores.