23 de septiembre de 2020 | Actualizado 14:07

Els tràfics portuaris de Tarragona es redueixen en una quarta part fins al juny

El port ha atribuït entre el 6% i el 8% de la caiguda als efectes directes de la pandèmia, mentre que la resta es deu a factors previstos i imprevistos
Operativa de ‘project cargo’ en el port de Tarragona | Port de Tarragona

El port de Tarragona ha registrat en el primer semestre de l’any una caiguda del 25% en els seus tràfics. D’aquest percentatge, l’autoritat portuària ha atribuït entre el 6% i el 8% als “efectes directes de la pandèmia”, metre que la resta són “factors imprevistos com la reducció del carbó i la sal potàssica”. Pel que fa a això, el president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha destacat altres factors imprevistos com el temporal Glòria, l’accident IQOXE, el conflicte internacional del cru de petroli o la producció de cereals. “L’actitud d’anticipació davant dels factors previstos ha permès afrontar la crisi del Covid-19 amb un impuls inicial i una preparació de l’organització molt important”, ha puntualitzat Cruset.

S’han adoptat mesures urgents com l’oferiment del Tinglado 1 per atendre malalts; un pla de contingències setmanes abans de l’estat d’alarma; i mesures per pal·liar els efectes econòmics en el port, amb l’actualització del pla d’inversions i amb la injecció de 25 milions d’euros en liquiditat a les empreses, així com l’ajornament i bonificació de taxes. A més, Cruset ha subratllat que “el port ha estat totalment operatiu”, tot i la ralentització de l’activitat. Entre d’altres, en els mesos de confinament ha potenciat el transport de cereals per ferrocarril, ha acollit vaixells de grans dimensions, ha registrat una gran operativa amb animals vius, ha fet l’operativa de pasta de paper més gran de la seva història o ha iniciat una nova operativa de càrrega de projecte. Així mateix, també ha estrenat un nou servei de bunkering a la zona de fondeig.

El temporal Glòria, l’accident d’IQOXE o el conflicte internacional del cru de petroli també han afectat a la baixa

Per altra banda, Cruset ha recordat que la pandèmia no ha alentit les obres i projectes estratègics en marxa, com la construcció del nou moll de Balears o els projectes de remodelació de l’antiga seu de l’autoritat portuària i el projecte de reforma del Museu del Port. El president també ha destacat les característiques competitives del port, com el seu calat i molls per a grans vaixells o la seva capacitat d’emmagatzematge. “Aquest excel·lent posicionament de partida es veurà reforçat amb les inversions en el moll de la Química, l’urbanització de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), el desenvolupament de la terminal intermodal de Guadalajara i la construcció del contradic del Prats i dels molls adjacents”, ha afegit. A més, pel que fa a la ZAL, Cruset ha assenyalat que “el seu milió de metres quadrats suposarà l’atracció d’inversions, la generació d’activitat empresarial i la creació de més de 3.000 llocs de treball”.

Finalment, la posada en marxa del Corredor Mediterrani o la connexió A-27 amb Montblanc a través del túnel de Lilla, unides a l’extensió de l’intermodalitat en la terminal de la Boella i la construcció de la terminal de Guadalajara, seran “clau”, segons el port, per al creixement i diversificació dels tràfics. “No són projectes del port de Tarragona, sinó projectes que impulsa el port per al territori”, ha explicat Cruset, en el marc d’un webinar organitzat per la Cambra de Comerç de Tarragona.