16 de junio de 2021 | Actualizado 19:08

Bytemaster i TecnoCampus s’alien per a oferir un nou model de formació a distància

Es tracta d'un projecte que s'iniciarà al setembre mitjançant un pilot en el grau de Logística i Negocis Marítims del centre universitari
Equip promotor del projecte b-learn en el Tecnocampus | Bytemaster

L’empresa tecnològica Bytemaster i el centre universitari TecnoCampus de Mataró (Barcelona), adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, col·laboraran per a llançar la plataforma online b-learn, amb l’objectiu de validar nous models de formació a distància. D’aquesta manera, totes dues entitats busquen formar a professionals en competències digitals, en un projecte que s’iniciarà el proper mes de setembre amb un pilot en el grau de Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus.

El b-learn proporcionarà, a partir de setembre, “les eines necessàries per a entrenar-se en l’ús d’una de les aplicacions principals d’una empresa, el seu sistema de gestió, a través de casos pràctics i suport de primer nivell”, segons ha assegurat Bytemaster. Referent a això, el director general de Bytemaster, Xavier Camps, ha assenyalat que “volem fer del b-learn una referència en plataformes d’aprenentatge online per al sector logístic i reunir en ella les millors pràctiques en aplicacions i casos pràctics”.

“Volem fer del b-learn una referència en aprenentatge online per al sector logístic”
Xavier Camps Director general de Bytemaster

La col·laboració entre ambdues permetrà, d’una banda, comptar amb un pla acadèmic i casos pràctics elaborats per professionals de la docència en logística i, per un altre, l’accés a un sistema de planificació de recursos empresarials (ERP, per les seves sigles en anglès), que permetrà la simulació de les diferents operacions de negoci, tal com ha explicat Bytemaster. Concretament, els alumnes del primer pilot tindran accés a una empresa simulada i realitzaran operacions com bookings, despatxos duaners i ofertes de transport intermodal, entre altres.

“Una de les competències fonamentals que han d’adquirir els estudiants de logística en l’actualitat és, precisament, passar de la teoria a la gestió de les noves tecnologies en primera persona”, ha assenyalat el coordinador del grau de Logística i Negocis Marítims, Jesús Martínez. “Això es pretén amb aquest programa, prendre contacte directe amb el mercat laboral i generar solucions a les empreses”, ha afegit.