21 de septiembre de 2021 | Actualizado 6:01

La Zona Franca de Barcelona consolida a l’alça els seus ingressos del 2019

Els seus beneficis s’han reduït pràcticament a la meitat, fins als 14,1 milions d’euros registrats, segons ha informat l’entitat
Seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona | CZFB

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha tancat el 2019 amb 14,1 milions d’euros de benefici i uns ingressos nets de 55,5 milions d’euros, unes xifres que s’han aprovat avui en el consell plenari. D’aquesta forma, l’entitat ha consolidat a l’alça els seus ingressos, que l’any passat es van situar en els 52,1 milions d’euros. També ha vist decréixer a la meitat els seus beneficis, ja que fa un any va registrar 25 milions. Pel que fa al deute financer, l’ha reduït a 23,1 milions d’euros en el darrer exercici. Metres tant, les despeses d’explotació s’han situat en 49,5 milions, similars al 2019.

Durant el plenari, que s’ha celebrat telemàticament, s’ha abordat així mateix el rumb de la Zona Franca de Barcelona de cara a aquest any, en el qual s’ha destacat el seu paper com a dinamitzadora de l’economia i s’ha posat en valor la seva aportació en la reactivació després de la crisi del Covid-19. “El nostre objectiu és contribuir a ajudar les empreses del nostre entorn, així com a la ciutat de Barcelona, a sortir enfortides d’aquesta època d’incertesa”, ha comentat el delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro.

En aquest sentit, els dos eixos en els quals treballa l’empresa pública són, segons ha informat, l’impuls del BNEW i la inauguració de la DFactory, un hub tecnològic per al desenvolupament de la indústria 4.0 que obrirà les seves portes, previsiblement, a finals d’aquest mateix any. Per la seva part, el BNEW se celebrarà del 6 al 9 d’octubre en format híbrid (presencial i online). Finalment, també s’ha aprovat en el plenari la memòria del Consorci del 2019, que es presentarà pròximament i en la qual es recull les aportacions de l’entitat en el darrer any, així com la seva inversió en projectes de futur.