28 de enero de 2021 | Actualizado 18:01
Noves instal·lacions de Katoen Natie Ibèrica a Tarragona | Katoen Natie Ibérica

Katoen Natie completa la segona fase d’ampliació del seu complex a Entrevies

La companyia logística preveu iniciar una tercera fase, amb característiques similars a la segona, en el període 2021-2025

L’empresa flamenca Katoen Natie ha finalitzat la segona fase d’ampliació de capacitats en el seu complex logístic de Entrevies a La Canonja (Tarragona). Concretament, aquesta fase ha suposat l’adhesió de vuit hectàrees de terra i un total de 150 sitges, així com 38.000 metres quadrats d’emmagatzematge i 8.000 metres quadrats de pati. “Des dels nostres inicis a Tarragona en 1999, mai hem deixat d’invertir per a bregar amb volums addicionals i anticipar el creixement futur, tant en l’àmbit multiclient com en unitats multinegoci”, han explicat des de la companyia.

Les instal·lacions són multifuncionals i modulars. També segueixen “els més alts estandars en termes de seguretat, qualitat i sostenibilitat”, segons ha detallat Katoen Natie Ibèrica. D’altra banda, els nous edificis disposen d’una altura lliure de més de 13 metres i estan concebuts per a l’emmagatzematge de passadissos estrets racks i permet l’emmagatzematge controlat amb calefacció, ventilació i aire condicionat (HVAC, per les seves sigles en anglès). Quant a la sostenibilitat del seu disseny es refereix, compten amb il·luminació LED i s’ha buscat maximitzar l’entrada de llum natural. Altres característiques passen per la retenció de l’aigua de pluja o la projecció d’instal·lar en un futur plaques fotovoltaiques a la coberta.

Katoen Natie Ibèrica estudia instal·lar en un futur plaques fotovoltaica a les cobertes

En aquest sentit, des de la companyia han assenyalat que el coronavirus no ha modificat la seva estratègia inversora de manera substancial. “El nostre model de negoci sempre s’ha basat en la visió en el llarg termini, actius propis, inversió anticíclica en capacitat addicional, innovació, automatització i digitalització”, han explicat. A més, Katoen Natie Ibèrica ha assegurat que l’impacte de la pandèmia en els seus clients logístics “ha estat més aviat limitat” i que “s’espera una recuperació relativament ràpida”. Referent a això, han conclòs que “la necessitat de capacitat, flexibilitat i una logística àgil, convenient i de confiança ha augmentat pel coronavirus”.

EVOLUCIÓ DE LES FASES D’EXPANSIÓ
La fase zero de la seva expansió a Tarragona va tenir lloc a Constantí entre 1999 i 2006, amb 69.000 metres quadrats d’emmagatzematge i 150 sitges. A aquesta, li va seguir una primera fase a Entrevies entre 2008 i 2018 amb 13.000 metres quadrats de magatzematge addicionals per a mescles i embutxacat, entre altres, amb 90 sitges. Després d’aquesta segona fase, també a Entrevies, es preveu una tercera en el període 2021-2025 amb més desenvolupaments en terrenys adjacents “amb característiques similars, però ajustos específics i necessitats dels clients”. Referent a això, l’empresa ha assegurat que “el nostre pla 2020-2025 és consolidar-nos com a líders de mercat en la logística del polímer i promoure el creixement”.