23 de septiembre de 2020 | Actualizado 17:39

Incasòl llença un portal web per dinamitzar el mercat immobiliari català

La pàgina web reuneix tota la oferta disponible per part de l’empresa pública catalana per a què els potencials clients puguin consultar-la
Territori i Sostenibilitat

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha estrenat la pàgina web incasolsolars.cat amb l’objectiu de reunir tota l’oferta disponible de “terrenys industrials, comercials, terciaris, logístics, residencials i actius immobiliaris singulars”, segons ha explicat en un comunicat. D’aquesta forma, l’organisme busca dinamitzar el mercat i posar-se al servei dels clients, facilitant la seva implantació. “Incasolsolars.cat és també una nova eina per mostrar Incasòl com a empresa pública de la Generalitat de Catalunya que gestiona part dels seus actius immobiliaris”, ha especificat.

En aquest sentit, l’organisme compta amb actius repartits per tot el territori català. “Actualment, destaquen projectes disponibles com per exemple Can Sant Joan a Sant Cugat del Vallès, Riu Clar a Tarragona o Plans de la Sala a Sallent”, segons ha informat Així mateix, altres actuacions en producció dins de l’àrea metropolitana de Barcelona són Els Joncs a Gavà i el PAU24 i SUD10 a Palau-Solità i Plegamans. Per altra banda, també es troben en diferents fases de desenvolupament urbanístic Els plans del Guardià a Alt Camp, el nou sector industrial d’Aiguaviva Riudellots de la Selva o Torreblanca 4 Pilans a Lleida. D’aquesta forma, a la web es pot consultar la disponibilitat dels terrenys, demanar informació i descarregar la fulla de sol·licitud de la parcel·la, entre d’altres.

Aquest nou portal s’emmarca en les mesures que l’empresa pública ha activat per incentivar l’economia donada la pandèmia per coronavirus. “La situació actual i la seva previsió d’evolució en el curt termini han fet que ens haguem adaptat ràpidament per afavorir noves implantacions i activitats amb noves regulacions que seran vigents fins a finals d’any”, ha especificat. Altres mesures passen per l’adjudicació directa dels immobles, sempre que s’acompleixin els requisits essencials; o una inversió inicial del 20%, facilitant el finançament del 80% restant.