20 de octubre de 2020 | Actualizado 16:26

Adif planifica alternatives pels talls de via per les obres del Corredor Mediterrani

Aquests talls afectaran puntualment a Seat i al port de Tarragona, tot i que s’han habilitat itineraris alternatius per als serveis de mercaderies
Obres del Corredor Mediterrani | Adif

L’administrador d’infraestructures ferroviàries Adif ha anunciat una inversió de 280 milions d’euros per impulsar noves obres i millorar les seves infraestructures a Catalunya en el període 2020-2021. Es tracta de sis actuacions mitjançant les quals l’empresa púbica avançarà en projectes com el desenvolupament del Corredor Mediterrani, per al qual destinarà 119,5 milions d’euros. “Donada la complexitat de les obres a executar i la necessitat d’actuar en infraestructures en servei, es produiran introduccions totals i parcials de tràfic i restriccions en la capacitat operativa en diverses línies i fases”, ha advertit Adif. Entre d’altres, aquests talls afectaran puntualment a Seat i al port de Tarragona, tot i que s’han habilitat itineraris alternatius per als serveis de mercaderies.

A grans trets, els treballs es desenvoluparan entre el 25 de juliol i el 15 de novembre i comportaran el tall total entre Martorell i Sant Sadurní d’Anoia en les línies R4 Sud i R2. Per tant, es portarà a terme el desviament obligat dels trens de mercaderies per la línia Barcelona-Vilanova i l’ús del túnel del Gornal per dirigir-se a Castellbisbal. No obstant això, les actuacions entre Sant Vicenç de Calders i Vila-seca comportaran el tall d’accés durant set dies al port de Tarragona. Així mateix, es mantindrà la circulació de Seat en sentit Tarragona excepte un tall de tres setmanes entre agost i setembre d’aquest any.

Les actuacions en l’àmbit de les mercaderies ferroviàries passaran per l’adaptació del tram Castellbisbal – Martorell – nus de Vila-seca en ample internacional, en un projecte cofinançat per la Unió Europea. Les obres inclouen l’ampliació del gàlib del túnel de Martorell, de 1.068 metres, així com l’adequació de les seves condicions de seguretat a la normativa vigent i l’adaptació de l’estructura a les noves dimensions europees. També es muntarà el tercer carril i fins a 30 aparells de via entre Martorell i el nus de Vila-seca; i s’executaran altres actuacions complementàries com la consolidació de dos terraplens entre les estacions de La Granada i Lavern-Subirats.

Adif també planteja crear una tercera via de circulació de 2.100 metres que connectarà l’estació de Castellbisbal i el viaducte del Llobregat, pròxim a Martorell. Finalment, les obres inclouen la recuperació de l’antic túnel de Castellbisbal, de 810 metres i actualment sense servei, amb l’objectiu d’incorporar-lo a la xarxa d’explotació. Es tracta d’una iniciativa que el gestor d’infraestructures planejava finalitzar entre finals de primavera i principis de juny d’aquest any.