25 de septiembre de 2020 | Actualizado 18:14

El muntatge del synchrolift al port de Tarragona avança a un ritme major del previst

L’empresa URSSA va un mes avançada als terminis d’execució del ‘project cargo’ que es duu a terme en l’enclavament català
Treballs de muntatge del synchrolift | Autoritat Portuària de Tarragona

La construcció del synchrolift que l’empresa URSSA està duent a terme al port de Tarragona avança un mes per davant del previst en els terminis d’execució. L’empresa alabesa ha rebut les darreres bigues necessàries per muntar l’elevador, que compta amb una longitud de 150 metres. Segons ha explicat l’autoritat portuària, ja s’han fet més del 60% de l’armat i la soldadura, de manera que els treballs de neteja han començat aquesta mateixa setmana. “Si tot segueix funcionant a aquest ritme, és possible que les maniobres de transport s’avancin al mes d’agost”, ha especificat el port.

Es tracta d’una estructura metàl·lica de grans dimensions per aixecar embarcacions fora de l’aigua, amb la finalitat de fer tasques de manteniment o reparació, amb una capacitat d’elevació de 15 metres. L’elevador compta amb un total de 32 peces i estarà format per blocs intermedis que acabaran conformant una estructura de 2.428 tones. En aquest sentit, les peces d’aquesta carga de projecte o project cargo arriben per transport especial de carretera des del País Basc.

“La construcció i assemblatge d’un projecte d’aquestes característiques és d’alta especialització, pot durar fins a 12 mesos i requereix grans calats, mà d’obra especialitzada i un procés molt exigent en el moment de càrrega del vaixell”, han especificat des del port de Tarragona. Pel que fa a això, l’autoritat portuària ha expressat la seva voluntat de posicionar-se “com a un dels ports de referència en el Mediterrani pel que fa a l’exportació de càrregues especials”. En concret, el present projecte serà embarcat, un cop muntat, amb destinació a Algèria.