24 de septiembre de 2020 | Actualizado 10:50

La nova fase de Logis Empordà obre la porta a captar 200 milions d’inversió privada

Cimalsa posarà en el mercat més de 328.000 metres quadrats addicionals de sòl logístic urbanitzat a través d’una inversió de 5,7 milions d’euros
D’esquerra a dreta: el president de Cimalsa, Enric Ticó, i el conseller de Territori i Sostenbilitat, Damià Calvet | Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presentat el projecte de les obres d’urbanització de la fase 2 de Logis Empordà, acompanyat del president de Cimalsa, Enric Ticó, i del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. Les actuacions de vialitat total del sector en el centre logístic gestionat per Cimalsa s’iniciaran la pròxima setmana, en uns treballs que compten amb un pressupost de 5,7 milions d’euros i un termini d’execució de 10 mesos. Un cop finalitzats, l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya posarà en el mercat més de 328.000 metres quadrats addicionals de sòl logístic urbanitzat, permetent la implantació d’entre 12 i 15 empreses logístiques addicionals. “Aquestes empreses invertiran uns 200 milions d’euros i generaran uns 2.000 llocs de treball nous, fet que suposa un gran impuls i dinamització de l’activitat econòmica de l’Alt Empordà (Girona)”, ha assenyalat Calvet.

L’adjudicatària de les obres ha estat la unió temporal d’empreses (UTE) formada per CRC Obras y Servicios i Vials i Mediambiental. Per la seva part, la direcció d’obres ha recaigut en companyia Consultoria Técnica Proyectos 1999. Damià Calvet també ha destacat que possibilitarà potenciar un sector econòmic diferent al turisme, “fet que permet diversificar i enfortir l’economia comercial”. Cal recordar que la primera fase de Logis Empordà, executada entre el 2003 i el 2006, va constar de 163.000 metres quadrats de parcel·la logística neta i una inversió de 24 milions d’euros. Actualment, es troben instal·lades en aquest espai quatre empreses i s’han venut quatre parcel·les més.

Les obres del projecte han estat adjudicades a la UTE formada per CRC Obras y Servicios y Vials i Mediambiental

“Així, amb una inversió d’uns 35 milions d’euros si se suma la urbanització de les dues fases i actuacions addicionals, es podrà vehicular una inversió privada de 200 milions d’euros”, han reiterat des de Territori i Sostenibilitat. Per altra banda, pel que fa a la sostenibilitat i impacte en el medi natural, la Generalitat ha destacat que s’ha fet “un transplantament massiu” d’oliveres existents, s’han plantat més de 600 espècies autòctones d’arbres en el perímetre i s’han incorporat elements de preservació del medi per garantir la conservació de la biodiversitat.

L’Administració Pública també ha recordat que Logis Empordà forma part del hub intermodal el Far-Vilamalla, “una de les peces clau del Corredor Mediterrani”. Pel que fa a això, el hub està composat per la terminal ferroviària de Vilamalla i un sector de Far d’Empordà. Concretament, aquest sector compta amb una part destinada a ús logístic, de 35 hectàries aproximadament; i una part destinada a la futura Terminal Ferroviària del Far d’Empordà, de 24 hectàrees. Juntament amb la futura terminal, aquests espais es troben actualment en fase de desenvolupament del plantejament urbanístic.

70.000 tones de CO2 a l’any

El hub Intermodal Far-Vilamalla estalviarà més de 70.000 tones de CO2 equivalent a l’any

En aquest sentit, el hub intermodal busca contribuir a la dinamització de l’economia sota un model ambientalment sostenible i és un projecte alineat amb els objectius de l’Agenda 2030, potenciant la multimodalitat en clau ferroviària. “La volem perfectament orientada a l’agenda verd, amb accions, per exemple, que descarbonitzin la mobilitat, com és el cas d’aquesta inversió”, ha destacat el conseller de Territori, ja que “Logis Empordà té una alta dosi d’intermodalitat, de connexió entre el transport de mercaderies per sistema viari amb el ferroviari”. La Generalitat ha calculat que el projecte global del hub Intermodal Far-Vilamalla estalviarà més de 70.000 tones de CO2 equivalent a l’any.

La terminal ferroviària l’ha desenvolupat la Generalitat i està gestionada per la societat Terminal Intermodal de l’Empordà (TIE), participada per Cimalsa i l’Autoritat Portuària de Barcelona. Així mateix, la Generalitat i Adif desenvolupen en l’actualitat de forma coordinada el projecte de connexió i implantació del doble ample de via en ella. La iniciativa, valorada en 12 milions d’euros, inclou l’allargament de l’apartador actual fins a 800 metres i la construcció d’un segon de les mateixes dimensions, ambdós en ample UIC i ibèric.