23 de septiembre de 2020 | Actualizado 18:01
Nova nau de Fedefarma a Barcelona | GSE

Fedefarma ultima l’inici d’operacions en la seva nova plataforma a Barcelona

El magatzem, que compta amb un total de 19.400 metres quadrats, permetrà a la cooperativa farmacèutica elevar el 40% de la seva capacitat productiva anual

L’empresa especialitzada en construcció d’edificis industrials, logístics i comercials GSE España ha entregat clau en mà a la cooperativa de distribució farmacèutica Fedefarma un nou centre logístic a la localitat Palau-Solità i Plegamans (Barcelona). Es tracta d’una nau robotitzada que “va suposar tot un repte a nivell arquitectònic”, segons ha explicat la constructora, ja que ha hagut d’adaptar-se al disseny previst d’automatització. “És un dels centres de major capacitat productiva d’Espanya en el seu sector”, ha afegit GSE. Fedefarma ha invertit 35 milions d’euros en el projecte.

El magatzem compta amb un soterrani que realitzarà les funcions de zona d’expedició per a 36 furgonetes

Concretament, el magatzem disposa de 19.400 metres quadrats de superfície i pot servir diàriament a més de 130.000 línies de comanda. En aquest sentit, aquesta xifra suposa elevar quasi el 40% la capacitat productiva anual de la cooperativa, mitjançant la robotització de més de 30.000 referències. Per altra banda, GSE ha fet, així mateix, una estructura prefabricada de formigó amb diversos altells que, a part de les oficines, configuren els nivells de treball. A més, compta amb molls de cota zero per a la recepció de productes.

Un dels elements que destaca de la nova construcció és que compta amb un soterrani, que suposa el 20% del total de l’edifici. “No és un fet habitual en logística i farà les funcions de zona d’expedició per a 36 furgonetes”, ha especificat la constructora. Finalment, com els medicaments són productes sensibles a la temperatura, la nau ha estat concebuda per mantenir sempre un rang de temperatures d’entre 18 i 25 graus centígrads.