16 de mayo de 2021 | Actualizado 11:01

Picking Farma estrena magatzem per respondre a la creixent demanda dels laboratoris

El nou centre logístic a Barcelona, construït per VGP, ha comptat amb una inversió de set milions d’euros i ocupa 14.000 metres quadrats
El director general de Picking Farma, Jordi Cusidó, en el nou centre de l’operador a VGP Park Lliçà d’Amunt | VGP

L’operador logístic Picking Farma ha posat en marxa un nou centre logístic en el VGP Park Lliçà d’Amunt (Barcelona), amb una superfície de 13.639 metres quadrats i set milions d’inversió. La nau, que permet emmagatzemar fins a 45.000 palets a temperatura controlada entre 15 i 25 graus, es dedicarà a activitats de càrregues completes i exportacions internacionals, generant 25 llocs de treball. Segons ha explicat l’operador logístic, aquesta apertura s’ha fet “amb l’objectiu de respondre a les necessitats actuals dels laboratoris farmacèutics, que busquen espais en els quals emmagatzemar els seus productes”.

Es tracta d’una demanda que s’ha vist incrementada durant la pandèmia, ja que “tots els laboratoris farmacèutics espanyols experimenten una creixent necessitat d’emmagatzemar stock dels seus productes”, tal i como ha explicat el director general de Picking Farma, Jordi Cusidó. “Entre altres raons, per poder fer front a futurs possibles rebrots”.

“Tots els laboratoris estan experimentant una creixent necessitat d’emmagatzemar stock”
Jordi Cusidó Director general de Picking Farma

El nou centre logístic permetrà incrementar el volum d’emmagatzematge de la companyia el 22% aquest any. Així mateix, i amb les previsions de creixement, Picking Farma ha puntualitzat que la nau és ampliable fins als 28.000 metres quadrats per a més de 70.000 palets, en aprofitar al màxim l’espai d’emmagatzematge. En aquest sentit, Cusidó ha assenyalat que “ens sentim molt orgullosos de què la nostra activitat ens permeti no només generar un impacte positiu en l’economia local o fomentar la creació de llocs de treball, sinó també donar suport al sistema sanitari nacional en uns moments tan complicats com els actuals”.

El promotor immologístic VGP s’ha encarregat de la seva construcció, en la qual s’han tingut en compte paràmetres com la temperatura interior o la solera d’alta planimetria o la incorporació d’abrics de moll, entre d’altres. El centre logístic disposa de mesures i sistemes de monitorització de consums a temps real i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. “El projecte ofereix un altíssim valor afegit, dedicat a una activitat exigent en normativa i puntera en tecnologia com és la distribució de productes farmacèutics”, ha recalcat el director general de VGP a Espanya, Joan Lacosta. “Estem particularment orgullosos, donades les circumstàncies recents que hem viscut amb la crisi sanitària, d’haver pogut complir amb els terminis acordats”.

La nau és ampliable fins al s 28.000 metres quadrats, per emmagatzemar més de 70.000 palets

A més d’aquesta nova plataforma logística, Picking Farma disposa de dos centres a Santa Perpètua de la Mogada, un a Polinyà i un en Parets del Vallès, tots ells en la província de Barcelona. “L’apertura a Lliçà d’Amunt suposa un punt d’inflexió en el nostre creixement, ja que volem reforçar la nostra presència en el territori nacional amb la finalitat de seguir optimitzant les operacions logístiques i acompanyar el creixement de la nostra cartera de clients”, ha assenyalat l’operador farmacèutic.