28 de septiembre de 2020 | Actualizado 12:54

El port de Barcelona s’adhereix a la xarxa europea DocksTheFuture

L’ens portuari s’ha sumat a nou grups de treball en àmbits com els de la sostenibilitat i les noves tecnologies
Port de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona s’ha sumat a la iniciativa DocksTheFuture, l’objectiu de la qual és establir una xarxa d’especialistes que analitzin, debatin i proposin com s’han de desenvolupar els ports del futur. Això inclou aspectes com la digitalització i simplificació de processos, les xarxes intel·ligents, la reducció d’emissions, la transició energètica i la implantació d’energies renovables, entre d’altres. Concretament, la xarxa treballa per definir canvis i millores en l’àmbit portuari i logístic, de forma que facilitin la integració dels ports, el transport marítim i la xarxa europea de transport TEN-T en les grans cadenes logístiques mundials. D’aquesta forma, es busca potenciar la competitivitat del sistema logístic europeu.

En l’àmbit de la sostenibilitat mediambiental, els representants de l’ens portuari s’han integrat en els grups de treball d’eficiència energètica, combustibles alternatius i infraestructures de transport sostenibles i resilients. Per altra banda, en el de la tecnologia, s’inclouen els grups de la digitalització i tecnologies emergents en la cadena logística, ciberseguritat i eines de finançament innovadores. Finalment, també s’han afegit en altres grups com el de transport multimodal, relació port-ciutat i economia circular.

La Fundació Valenciaport i el port de Gijón també participen en aquesta iniciativa

“La nostra participació en la xarxa DocksTheFuture dóna visibilitat al nostre compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides i l’objectiu de la Unió Europea per assolir la neutralitat d eles seves emissions el 2050”, ha assegurat l’autoritat portuària. Per això, el port centrarà la seva cooperació amb aquesta entitat europea en els aspectes mediambientals, especialment amb la reducció d’emissions de gasos contaminants generats pel transport i la implantació d’energies netes en l’àmbit portuari. Així com en les solucions intel·ligents que aportin més eficiència i sostenibilitat a la cadena logística.

En aquest sentit, a més del port català, també participen en aquesta iniciativa l’administració dels ports de Douro, Leixoes i Viana do Castello (Portugal); les infraestructures portuàries de Bulgària; l’oficina de desenvolupament marítim d’Irlanda; l’autoritat del sistema del mar centre-nord de Tirrè, que engloba els ports italians de Civitavecchia, Fiumicino i Gaeta; la Fundació Valencaiport i els ports de Gijón, Aveiro i Ystad.