7 de marzo de 2021 | Actualizado 8:10

El port de Tarragona suma dues noves motocicletes elèctriques a la seva flota de vehicles

Les adquisicions, que disposen d’una autonomia de 100 kilòmetres, han estat entregades a l’equip de la policia portuària
Noves motocicletes elèctriques | Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha renovat la seva flota de vehicles amb dues noves motocicletes elèctriques BMW model C Evolution, amb l’objectiu de reduir la seva petjada de carboni. Les adquisicions han estat entregades a l’equip de la policia portuària, que desenvolupa les tasques de vigilància i control de les instal·lacions portuàries i de les zones del port i ciutat. Les noves motocicletes són compatibles amb el carnet B i disposen d’una autonomia de fins a 100 kilòmetres, de manera que permetrà als membres de l’equip policial “guanyar en operativa i agilitat, en diferents dispositius com el de creuers”.

Es tracta d’una iniciativa contemplada en el seu pla de sostenibilitat de cara a l’any 2030. “Fomentar el vehicle elèctric en l’organització i en la comunitat portuària és una de les metes establertes en el pla”, ha recordat l’autoritat portuària. El criteri és l’adquisició de nous vehicles totalment elèctrics, excepte els necessaris per recórrer llargues distàncies, que podran ser híbrids. A més, el port compta amb el distintiu de garantia de qualitat ambiental per al període de 2018-2021 en la categoria de flotes de vehicles i està adscrit en el programa de acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle impulsat per l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic.

El port ha reduït el CO2 equivalent en el seu parc de vehicles de 131,2 tones el 2012 a 83,82 l’any passat

Els objectius per poder obtenir el distintiu es basen en la gestió de la flota, la conducció eficient o el tipus i estat dels vehicles, a més d’altres accions de compromís de millora ambiental. Així, la incorporació de vehicles més eficients ha permès la retirada dels vehicles més antics i que consumien més carburant, provocant una major contaminació atmosfèrica. Pel que fa a això, l’autoritat portuària ha recordat que les emissions derivades del parc de vehicles sumaven 131,2 tones de CO2 equivalent el 2012, mentre que l’any passat van representar 83,82 tones.